Šport
112 ogledov

Jerman odvil "na varno", sledil nov šok

žiga jerman dirka po sloveniji YouTube
Najboljši mladi kolesar dirke Po Sloveniji Žiga Jerman je zaradi množičnega padca v drugi etapi doživel bližnje srečanje z gledalcem.

Drugo etapo kolesarske dirke Po Sloveniji so zaradi spolzkega cestišča zaznamovali številni padci.

Luka Pibernik je padel pred ciljem in dobil štiri šive, njegov moštveni kolega Kanstancin Sjucu pa je zaradi kompliciranega zloma stegnenice moral na operacijo v ljubljanski klinični center.

Drugo etapo je dobil slovenski kolesar Luka Mezgec, ki je izkoristil previdnost konkurentov in si z nekaj več tveganja privozil zeleno majico vodilnega.

"Pogledoval sem nazaj in opazil, da so fantje začeli 'bremzati', to sem izkoristil in napadel. Dejal sem si, da če bom padel, bom pač padel," je svoje razmišljanje povzel slovenski kolesar.

Slabše jo je odnesel njegov 18-letni rojak Žiga Jerman, ki je kljub trčenju z gledalcem zadržal belo majico najboljšega mladega kolesarja.

"Dva fanta pred mano sta padla, poskušal sem odviti in šel na pločnik, kjer pa sem se zaletel v gledalca," je pojasnil Jerman.

Današnja tretja etapa kolesarske dirke Po Sloveniji bo odločilna za končno razvrstitev, saj tekmovalce iz Zreč čaka vzpon prve kategorije na Roglo, prvi kolesar na vrhu pa bo skoraj zagotovo tudi skupni zmagovalec slovenske pentlje.

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.