Šport
6 ogledov

Jerman: Podreti tabuje

Andrej Jerman bo ta konec tedna naše najmočnejše orožje. Žurnal24 main
Slab mesec po začetku svetovnega pokala v Söldnu bodo trenutno pripravljenost s tekmeci preizkusili tudi tekmovalci v hitrih disciplinah. V Lake Louise se bodo pomerili v smuku in superveleslalomu.

Smuk v Lake Louise bo nekoliko krajši kot lani, slovenske ljubitelje smučanja pa najbolj zanima, kako bo nalogo opravil Andrej Jerman, v minuli sezoni šesti smukač in najboljši slovenski smučar. Devetindvajsetletni Jerry je zablestel v minuli sezoni, ko je v Garmisch Partenkirchnu z zmago in drugim mestom postavil nov mejnik v slovenskem smuku. Po koncu sezone si je najprej vzel čas za saniranje poškodbe ramena, nato pa se lotil treninga.


Lani najboljših šest smukačev © Sportnet

 
Smukači so v četrek opravili prvi uradni trening (sredin je odpadel) pred sobotno tekmo. Najhitrejši je bil najboljši iz zadnje sezone Didier Cuche , Jerman pa je osvojil zelo solidno deveto mesto. “Že dostikrat sem rekel, da bom zadovoljen z vsako uvrstitvijo med 15 in tako bo tudi v soboto. Doslej tu v smuku še nisem osvojil točk, tako da imam s to progo bolj slabe izkušnje. A upam, da bom tudi te tabuje podrl,” je po treningu za Žurnal24 dejal Jerman, ki pričakuje , da se bo tudi v novi sezoni veliko smukačev borilo za sam vrh: “Težko bi napovedal, kdo je največji favorit, vrh je zelo širok.” V soboto gre pričakovati dobro tekmo, saj so se organizatorji zelo potrudili. “Proga je v zelo dobrem stanju. Organizatorji so naredili vse, kar so lahko,” je dejal Jerman, ki bo na startu tudi v nedeljskem superveleslalomu: “Veliko bo odvisno od startne številke, mislim pa, da bi moral vsaj ponoviti lansko uvrstitev, ko sem bil 23.” Ob Jermanu bosta na startu sobotnega smuka še Andrej Šporn (prvega treninga ni končal) in Rok Perko , ki je dosegel 57. čas.


Ana Drev bo naše najmočnejše orožje. © AFP

 
Najboljše smučarke se bodo jutri in v nedeljo v Panorami v Kanadi pomerile v veleslalomu in slalomu. V veleslalomu bo po odhodu Tine Maze v domovino prvi adut Ana Drev , ob njej pa bodo slovenske barve branile še Maruša Ferk , Ana Kobal in Mateja Robnik . Uvodni veleslalom sezone v Söldnu je Drevova končala na 16. mestu. Na nedeljskem slalomu bodo točke lovile Kobalova, Drevova, Ferkova in Petra Robnik . “Razmere za trening so odlične. Komaj čakam nedeljsko tekmo,” je dejala Petra Robnik, ki jo v prihodnjem tednu skupaj z Urško Rabič čaka trening hitrih disciplin v Lake Louise. Prvi slalom v Reiteralmu je pred dvema tednoma dobila Avstrijka Marlies Schild pred rojakinjo Nicole Hosp in Italijanko Chiaro Costazzo . Slovenke so ostale praznih rok.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.