Šport
25 ogledov

Jerry lani 48., danes bo drugače!

Andrej Jerman je trening končal na desetem mestu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Smučarke danes tekmujejo v veleslalomu, smučarji na prvem smuku sezone. Andrej Jerman s startno številko osem in Andrej Šporn s številko devet sta glavna slovenska aduta.

"Uspelo mi je sestaviti odlično vožnjo. Material je funkcioniral, kot mora, in peto mesto je logična posledica. Kadar so razmere v redu, se po progi poženem na polno," je razlog za izjemno vožnjo in peto mesto na prvem treningu smuka utemeljil Andrej Jerman.

Le enkrat med točkami
Danes ob 19.30 Jerryja čaka prva smukaška preizkušnja sezone v Lake Louisu. Zaradi premočnih sunkov vetra je bil četrtkov trening odpovedan, tako da Tržičan ni dobil povratne informacije o tem, ali je šlo v primeru prvega treninga le za naključje. V kanadski provinci Alberta bo poskušal predvsem doseči nekaj točk, saj mu je to v sedmih dosedanjih nastopih tam uspelo enkrat. Lani je smuk tu končal šele kot 48. Na tekmi bodo nastopili še Andrej Šporn, Rok Perko, Andrej Križaj, Gašper Markič in Boštjan Kline.

Albrecht ne bo nastopil
Švicar Daniel Albrect, ki se to zimo vrača na tekmovanja, potem ko je bil po grdem padcu lani v Kitzbühlu dlje v komi, se je odločil, da na uvodnem smuku vendarle ne bo nastopil. "Prezgodaj je še, da bi na tej progi lahko nastopil," je dejal, potem ko je bil na treningu šest sekund za najboljšimi. "Rad bi tekmoval, a nočem turističnega rezultata."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.