Šport
24 ogledov

Jesenicam ultimat: grozi izključitev!

Mušič Fraser Hotham Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti Tilie Olimpije so se že pred petkovim zadnjim kolom prvega dela lige Ebel uvrstili v končnico, a so bili zmaji pred gostovanjem Celovca še v igri za četrto mesto. V dvorani Tivoli so bili zeleno-beli brez moči (0:4). Pri Gradcu so visoko izgubile tudi Jesenice (4:1), ki so po tekmi dobile ultimat s strani vodstva lige. Grozi jim izključitev!

Zadnje kolo rednega dela lige Ebel je v dvorani Tivoli prinesel boj za četrto mesto, ki prinaša dodatno točko pred drugim delom, za točko boljše izhodišče pa so imeli pred tekmo Celovčani. Zmaji, ki so na prejšnji tekmi v Zagrebu igrali močno oslabljeni, so spet lahko računali na Justina Taylorja in Brocka McBrida.

Že začetek je bil nekoliko boljši za koroško ekipo. Johnnes Reichel je že v prvi minuti zadel vratnico, domači pa nato niso izkoristili prve številčne premoči. Podobno je bilo v osmi minuti, ko so imeli zmaji spet igralca več, a jim je ušel Paul Schellander, vendar gola ni bilo. Zato pa so gostje v polno zadeli v 13. minuti, takrat so imeli oni igralca več. Strel Thomasa Hundertpfunda je vratar Jean Phillipe Lamoureux še ubranil, odbiti plošček pa je v mrežo pospravil Christoph Brandner. Ljubljančani so si ustvarili nekaj polpriložnosti, a celovški vratar Rene Swette v prvi tretjini ni klonil, minuto pred koncem pa je moral na domači strani Lamoureux še drugič po plošček v mrežo.

Podobno je bilo v nadaljevanju. Domači hokejisti so iskali priključek, toda nevarnejših priložnosti si niso pripravili. Zadeli pa so spet Celovčani, v 25. minuti je strel s strani presenetil Lamoureuxa in plošček je končal v mreži. Protinapad Olimpije se je nato končal s slabim strelom Jamieja Fraserja, Ken Ograjenšek je zadel zunanji del vratnice, Matej Hočevar pa sredi tretjine ni ujel podaje, ko je bil sam pred golom. Ljubljančani so bili večji del druge tretjine napadalnejši, toda učinka ni bilo, vse ploščke je polovil Swette ali pa so končali ob golu, najbližje je bil John Hughes tik pred koncem tretjine. Gostje pa so zadeli še četrtič, znova z igralcem več ob izteku tretjine.

Tekma je bila tako odločena že po 40 minutah, domači pa so si v zadnji tretjini prizadevali vsaj za častni zadetek. A neučinkovitost in razpoloženi Swette sta jim preprečevala uspeh, tekma pa je bila tudi vse bolj nervozna, začinila sta jo še dva pretepa, ki pa se tudi nista končala po željah domačih. Zadnjo priložnost za znižanje so imeli zeleno-beli v 54. minuti, ko je ob igralcu manj v protinapad pobegnil Hughes, a zgrešil in domači so redni del sezone končali s porazom brez doseženega zadetka. V nedeljo, ko se bo začel drugi del tekmovanja, bodo Ljubljančani odšli na gostovanje v Szekesfehervar.

Pri Jesenicah nič novega: poraz in odhod(i)

Jeseničani so že dlje časa prikovani na zadnje mesto lige Ebel, tako da bodo v drugi del, ko se bo pet moštev borilo za dve vstopnici za končnico, podali brez točkovnega bonusa. A težavam v gorenjskem klubu ni videti konca, sredi tedna je z mesta predsednika odstopil Slavko Kanalec, nove igralske izzive pa si je poiskal tudi dosedanji kapetan Andrej Tavželj. Tekma v Gradcu ni odločala o ničemer, saj sta obe ekipi v spodnjem delu lestvice; za kanček več motiva so imeli domači, ki bi ob zmagi in ugodnem razpletu tekme med Linzem in Dunajem lahko prišli še do osmega mesta, a so nazadnje ostali deveti.

Gostje so kljub temu začeli spodbudno, Marjan Manfreda je prvi preizkusil vratarja Frederica Cloutierja, a ni bil uspešen. Gradec pa je takoj nato povedel - vratarja Gašperja Krošlja, ki je še odbil strel Matthiasa Ibererja, je v drugem poskusu premagal Sven Klinbacher. Dve minuti pozneje je zadel še Matthias Iberer, nato pa je namesto akcij na ledu sledilo nekaj manjših pretepov, ki pa razmerja moči niso spremenili.

Jeseniško priložnost je v začetku druge tretjine zamudil Jonathan Juliano, z igralcem več so domači sredi tretjine zadeli vratnico, nato pa, podobno kot v prvem delu, na hitro dvakrat zadeli. Drugi zadetek so sodniki priznali šele po ogledu posnetka, vseeno pa so domači odšli na odmor z visoko prednostjo. A gostje so v zadnjem delu še znižali, po podaji Anttija Puse je prvič na tekmi domačega vratarja v 46. minuti premagal Jaka Ankerst. To pa je bil tudi končni izid, saj se mreži nista več zatresli, čeprav sta imeli obe moštvi po enkrat še prednost igralca več.

Jeseničani bodo v nedeljo, ko bo prvi krog drugega dela tekmovanja v skupini od 7. do 11. mesta, prosti, v torek pa bodo boj za končnico začeli doma z Dunajčani.

Liga Ebel, zadnje 44. kolo:

Tilia Olimpija : KAC Celovec 0:4 (0:2, 0:2,0:0)
Brandner (14), Kirisits (19), Geier (26), Lammers (40)

Gradec : Acroni Jesenice 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Klimbacher (8), Iberer (10), Busque (32), Bisaillon (34); Ankerst (46)

Medveščak : Salzburg 6:3 (1:1, 1:0, 4:2)

Linz : Dunaj 4:3* (1:2, 1:0, 1:1, 1:0)

VSV Beljak : Orli Znojmo 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)

Sapa Fehervar je bila prosta.
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.