Šport
19 ogledov

Jeseničani klonili v zadnji minuti

Tilia Olimpija Acroni Jesenice 2010/2011 Žurnal24 main
Hokejisti Acronija Jesenic so v domači dvorani prav v zadnji minuti klonili pred madžarsko Sapo (3:4) v 16. kolu lige Ebel. Tilia Olimpija visoko, s 6:1, izgubila na Dunaju.

Madžari so v deveti minuti tekme izkoristili prvo pravo priložnost na tekmi. Po podaji Csabe Kovacsa je pred vrati nespretno posredoval domači branilec Eric Werner, do ploščka je prišel Krisztian Palkovics in iz neposredne bližine premagal Jaakka Suomalainena. Minuto pozneje je imel priložnost za izenačenje Žiga Jeglič, a je po samostojnem prodoru zgrešil vrata. Vrata gostov sta ogrozila še Aleksander Magovac in Rok Tičar, po obrambah Tommija Satosaarija pa je v protinapadu na drugi strani zadel Eric Johansson.

Lestvica:

1. Celovec 28
2. Beljak 22
3. R. B. Salzburg 22
4. Dunaj 18
5. Medveščak 17
6. A. Jesenice 15
7. Gradec 14
8. Sapa 12
9. T. Olimpija 11
10.Linz 10

Slovenski prvaki so drugo tretjino začeli bolj odločno in že v prvem napadu znižali zaostanek. Za vrati je podal Tomo Hafner, zadel pa Brett Lysak. Po golu priključka so domači narekovali ritem, gosti so se uspešno branili in prežali na protinapade. Jeseniški napadi so prinesli novo izključitev na strani Madžarov, na klop je moral Palkovics. Kombinacijo z igralcem več so izpeljali Eric Werner, Tičar in Jeglič, ki je nazadnje zabil ploščico v napol prazen gol gostov. V zadnjih minutah srednje tretjine so imeli Jeseničani spet igralca več. Najnevarnejši so bili poskusi Marca Cavosieja, Wernerja in Andreja Židana, izid pa se pred zadnjim odmorom vendarle ni spremenil.

Jeseničani so silovito začeli zadnjo tretjino, vendar streli Roberta Saboliča, Jegliča in Židana niso bili dovolj natančni. Neizkoriščene priložnosti Gorenjcev je v 47. minuti kaznoval branilec gostov Juray Durco, ki je s strelom z modre črte zatresel domačo mrežo. Jeseničani so napadali za izenačenje, Madžari pa so bili vedno znova nevarni v protinapadih. Balasz Ladanyi je iz ugodnega položaja zgrešil gol. V 53. minuti je bila Podmežakla na nogah. Hafner je našel Lysaka, ta pa je v samostojnem prodoru prišel do strela med dvema branilcema, po obrambi Satosaarija se je do ploščice dokopal Dahlman in s svojim prvim golom v ligi Ebel izenačil.

Ko je že kazalo na prvi podaljšek v Podmežakli v letošnji sezoni, pa si je domača obramba privoščila hudo napako vsega 22 sekund pred koncem. Izkoristil jo je izkušeni Palkovics in točki sta odšli na Madžarsko.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V avstrijski prestolnici zeleno-beli v zadnjih dveh sezonah niso imeli prav nobenega uspeha. Ko je bil že v drugi minuti povsem sam pred gostujočim vratarjem Matijo Pintaričem Marcel Rodman in se je Mariborčan v dresu Olimpije izkazal, je kazalo, da za goste tudi tokrat ne bo kruha. Še v isti minuti je sicer imel veliko priložnost Tomi Mustonen, a je vratar Jürgen Penker njegov poskus ubranil. V šesti minuti se je ob igralcu več skozi ljubljansko obrambo sprehodil Raffael Roter, a je Pintarič dobro branil. V deveti pa so sodniki domačim prisodili kazenski strel, ki ga je zanesljivo izvedel Francois Fortier.

V drugi tretjini so gostje izredno slabo začeli, saj je že v 18. sekundi Fortier pospravil plošček v zgornji kot vrat Pintariča. Sledile so ljubljanske minute, toda Petr Šachl, Eric Pance in Mustonen so imeli priložnosti, Penker pa se ni dal. V 34. minuti je z igralcem več Šachl le dosegel gol in vlil zmajem nekaj upanja. A to je bilo kratko, saj so domači v 37. minuti z igralcem več preko Rotterja spet povedli.

Matt Higgins je imel v zadnji tretjini veliko priložnost, a streljal prek vrat. Nato pa je sledil, tako kot na zadnjih tekmah, prepih v ljubljanski obrambi. Domači so se kar sprehajali pred Pintariča, veliko poskusov je mladi vratar ubranil, vseh pa ni mogel. Rotter je tako povišal na 4:1. Ob koncu tekme pa sta sledili še dve veliki napaki gostov pred svojimi vrati in Martin Ulmer ter Marcel Rodman sta postavila piko na i dunajski zmagi. Zmaje že v nedeljo čaka novo težko gostovanje v Zagrebu.

Liga Ebel, 16. kolo:

Acroni Jesenice : SAPA Fehervar 3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
Lysak (21), Jeglič (28), Dahlman (53); Palkovics (9, 60), Johansson (14), Durco (47)

Vienna Capitals : Tilia Olimpija 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Fortier (11, 21), Rotter (36, 48), Rodman (59), Ulmer (55); Šachl (33)

VSV Beljak : KAC Celovec 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Red Bull Salzburg : Liwest Linz 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Medveščak Zagreb : Graz 99ers 2:5 (2:0, 4:0, 0:1)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.