Šport
12 ogledov

Jeseničani nadigrali Ljubljančane

Jeseničani so povedli s 3:2. Bodo izkoristili prvi zaključni plošček? (Foto: Dej Žurnal24 main
Jeseničani so na peti tekmi državnega prvenstva z Olimpijo pred domačimi navijači visoko slavili (7:1) in v finalni seriji povedli s 3:2. Tekmo so zaznamovali številni pretepi.

Jeseničani so na prejšnji tekmi v Ljubljani tekmecem z zmago "odvzeli plošček" in tako izničili spodrsljaj na domačem ledu. Po bledih predstavah na uvodnih tekmah so na zadnjih dveh dvobojih branilci naslova predvsem v zadnjih tretjinah le pokazali igro, s kakršno lahko upravičijo status favoritov.

Tokrat so rdeči pritisnili že od začetka. Gostje so šele v peti minuti prvič streljali na vrata Dova Grumeta Morrisa, do takrat pa so imeli Jeseničani že nekaj nevarnih akcij in tudi gol. Zanj je poskrbela naveza Rok Tičar - Todd Elik - Andrej Makrov, Estonec pa je iz bližine s strelom pod prečko matiral Matijo Pintariča. Nadaljevanje je bilo podobno, Ljubljančani pretežno nenevarni, domači pa so še večkrat zapretili. A v 16. minuti je vseeno sledil šok za domače navijače. Vratar Grumet Morris je, ko se je kazen Žigi Jegliču že iztekala, le odbil plošček, v mrežo pa ga je pospravil Egon Murič. A že dve minuti kasneje so gostitelji stvari postavili na svoje mesto. Za novo vodstvo je poskrbel Makrov z močnim strelom od daleč, dobro minuto pred koncem prvega dela pa je Robert Sabolič pobegnil v hiter protinapad in s tretjim golom učinkovito končal prvo tretjino prebujenih Jesenic.

Še bolje je bilo nato v nadaljevanju. Domačim je igra stekla, akcije so se vrstile, vratar zeleno-belih je bil nenehno v nevarnosti za nove prejete zadetke. Ti so spet začeli padati v 27. minuti, ko je bil na klopi za kaznovane Damjan Dervarič. Dobil je kazen 2+2 minuti, vsako pa so Jeseničani izkoristili za gol. Najprej je odbiti plošček v mrežo poslal Tičar, nato pa so gostje povsem pozabili na Andreja Hebarja, ki je bil sam kot duh pred Pintaričem in ga je rutinirano premagal. Ljubljanskega vratarja, čeprav je bil ob razglašenih soigralcih v obrambi še najmanj kriv za gole, je zamenjal Aleš Sila. A tudi on ni dolgo zdržal z nedotaknjeno mrežo, ob naslednji številčni prednosti Jesenic je bilo na semaforju že 6:1. Gostom ni šlo prav nič od rok, Grumet Morris pa je bil skorajda brez dela.

V zadnjem delu je raven hokeja padla, gledalci pa so bili deležni drugih hokejskih specialitet: v prvem pretepu v 43. minuti je po udarcu s hrbta Sabolič "premagal" Muriča, nekaj sekund pozneje pa je pretepaški izid izenačil Boštjan Groznik, ki je na tla spravil Sabahudina Kovačeviča. Ekipi sta zaradi številnih izključitev v zadnjem delu nekaj časa igrali celo le s po tremi igralci v polju, kar pa ni imelo vpliva na tekmo. Jeseničani so si do takrat že zdavnaj zagotovili visoko zmago, zeleno-beli pa ne s petimi ne s štirimi in ne s tremi hokejisti tokrat niso predstavljali prave ovire za Jesenice. Nekje med vsemi pretepi (sledila sta še obračuna Aleš Remar - Aleš Mušič in Robert Robins - Jure Kralj) pa so Jeseničani našli čas še za piko na i in sedmi gol na tekmi.

Jeseničani so si tako priigrali prvo priložnost za naslov v sezoni 2009/10. Če bodo v petek zmagali še v Ljubljani, se bo sezona končala z njihovim tretjim zaporednim naslovom.

 

Izjavi po tekmi:
Klemen Pretnar
(Jesenice): ''Uspelo nam je, za kar smo trenirali. Igrali smo veliko bolje kot na prejšnjih tekmah, ampak to še ni naš maksimum. Borba ob ograji je bila odločilna. Na naslednji tekmi bomo igrali podobno kot do sedaj, začeli bomo stoodstotno in nič ne bomo prepuščali naključju. Pomembno je igrati zavzeto od prve do zadnje minute.''

 

Žiga Pance (Tilia Olimpija): "Ni najlepši dan za nas. Izgubili smo pomembno tekmo, a mislim, da se bomo pobrali do šeste tekme. Tekma je bila vsekakor razburljiva, a to so bile po domače povedano neumnosti, ki smo jih naredili. To tekmo moramo takoj pozabiti in se psihično in fizično pripraviti na naslednjo. V petek bomo šli v igro maksimalno in jih poskusili napasti že v prvi tretjini in upam, da bomo izenačili v seriji."

 

Jesenice : Olimpija 7:1 (3:1, 3:0, 1:0) /3:2/
Makrov (3, 18), Sabolič (20), Tičar (27), Hebar (29), Elik (35), Golubovski (55); Murič (16)


// izid v finalni seriji

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.