Šport
13 ogledov

Jeseničani razmišljajo o uporu

Andrej Tavželj Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Petkov hokejski večni derbi med Acroni Jesenicami in Tilio Olimpijo v 13. kolu lige Ebel na Jesenicah je pod velikim vprašajem, saj so se igralci aktualnih državnih prvakov odločili, da zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani kluba morda tekme ne bodo igrali.

Hokejisti Acroni Jesenic in Tilie Olimpije bi se morali v petek v Podmežakli pomeriti v 13. kolu razširjene avstrijske lige Ebel. Toda večni derbi je pod vprašajem, saj jeseniški hokejisti zaradi neizpolnjevanja obveznosti s strani kluba morda tekme ne bodo igrali.

Kot poročajo nekatere spletne strani, so igralci jeseniškega kluba poslali sporočilo za javnost, v katerem razkrivajo težave kluba z izpolnjevanjem finančnih in drugih obveznosti.

"Stvari so šle v zadnjih tednih predaleč, zato se je moštvo HK Jesenice odločilo, da bo podalo izjavo o trenutnem stanju znotraj kluba. Igralci stvari, ki so se dogajale v zadnjem času, nismo hoteli predstavljati širši javnosti, ampak smo poskušali upravnemu odboru HK Jesenice in predsedniku Slavku Kanalcu omogočiti nemoteno delovanje in izvrševanje naših pogodb, kljub temu, da so bila izplačila in stvari, ki jih mora zagotoviti profesionalni hokejski klub, neizpolnjeni. Vendar pa so šle stvari predaleč," so igralci zapisali v sporočilu in konkretneje obelodanili težave.

"Kot primer lahko navedemo, da smo prejeli le 60 odstotkov avgustovske plače v dveh obrokih, da zamuja septembrska plača, da kljub zagotovilom še vedno nimamo nekoga, ki bi nam omogočil vsakdanje brušenje drsalk, da je fizioterapija za poškodovane igralce postala samoplačniška, ker računi za te storitve niso bili plačani, in da imajo tuji igralci še vedno težave z nastanitvijo (igralca so iz apartmaja postavili na cesto na dan tekme)," pišejo jeseniški igralci, ki pod vprašaj postavljajo tudi petkovo tekmo z Olimpijo.

"Kljub vsakotedenskim obljubam in postavljanju rokov oziroma višine izplačil, ki naj bi jih dobili na naše račune, te niso bile nikdar v celoti izpolnjene. Kljub zagotovilom prejšnji četrtek nismo dobili ostalega dela prve plače. Igralci se zaradi tega sprašujemo, kako bo v prihodnje, če nam klub ne more zagotoviti izplačil že na začetku sezone. Eden od rokov, ko naj bi dobili celotno septembrsko plačo in preostali del avgustovske, je napovedan na dan derbija. Upamo, da bodo obljube izpolnjene, v nasprotnem primeru je tekma vprašljiva," so še zapisali jeseniški igralci.

Toda po besedah Kanalca, se za usodo derbija ni treba bati. "Vprašanja o tem, ali tekma bo ali ne, ni. Fantje bodo denar dobili nakazan jutri in zadeva je zaključena," je za spletno stran sport-tv.si povedal Kanalec.

Jesenice so trenutno predzadnje v avstrijski ligi, medtem ko so Ljubljančani na tretjem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.