Šport
515 ogledov

Jeseničani ušli najhujšemu scenariju

Sij Acroni Jesenice Facebook/HDD Jesenice
Pozitivne novice iz tabora železarjev.

Na hokejskih Jesenicah najhujšega scenarija z ukinitvijo članskega moštva železarjev vendarle ne bo. Hokejsko moštvo HDD Jesenice bo tudi v novi sezoni igralo v alpski ligi, poroča današnje Delo na športnih straneh, potem ko so se letos v medijih pojavile informacije o finančnem propadu kluba.

Pozitivne novice iz tabora železarjev prihajajo po tem, ko se se letos na družbenih omrežjih pojavile informacije, da je klub pred bankrotom in da v sezoni 2023/24 ne bo aktiven.

Kot navaja Delo, je bil ključen sestanek klubskega predsednika Petra Bohinca ter vodilnih predstavnikov Hokejske zveze Slovenije in družbe Sij Acroni, že dolgo osrednjega pokrovitelja HDD Jesenice.

"Jeseniško moštvo bo tudi v novi sezoni igralo v alpski ligi, za kar sta najbolj zaslužna Branko Žerdoner in Tibor Šimonka, predstavnika pokroviteljev. Lahko se jima le zahvalimo za ves trud," je poudaril generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec, še navaja Delo.

V alpski hokejski ligi bo v prihodnji sezoni igralo 16 ekip. Poleg avstrijskih in italijanskih ekip tudi dve slovenski, Jesenice in novinci iz Celja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.