Šport
34 ogledov

Jeseničani za eno leto zapuščajo Ebel?

navijači acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
Težave najtrofejnejšega slovenskega hokejskega kolektiva z Jesenic se nadaljujejo. Po pisanju avstrijskega Kleine Zeitunga naj bi vodstvo lige Ebel železarjem zaradi velikih finančnih težav za eno sezono zamrznilo nastopanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Težavam Acronija Jesenic ni videti konca. Potem ko pred dnevi vodilni možje železarjev na ekspresnem občnem zboru niso našli niti ene rešitve, kako voz potegniti iz brezna, je postalo jasno, da je nastopanje Jesenic v ligi Ebel v naslednji sezoni pod velikim vprašajem. Dolgovi, ki naj bi v letih nespametnega poslovanja narasli na kar tri milijone evrov, so namreč povsem onemogočili normalno poslovanje kluba. Avstrijski Kleine Zeitung tako poroča, da se je vodstvo lige Ebel odločilo, da za eno leto zamrzne udeležbo sploh prvega tujega kluba, ki se je pridružil razširjenemu avstrijskemu prvenstvu. V enem letu naj bi železarji poskušali razrešiti številne težave in se nato znova pridružiti ligi Ebel.

Kleine Zeitung še piše, da naj bi drugo leto v ligi Ebel nastopala Innsbruck, Dornbirn in moštvo iz Slovaške (najverjetneje gre za enega od tamkajšnjih drugoligašev).

Vodstvo lige Ebel sicer še ni sporočilo uradne odločitve, ki bo najverjetneje znana po sestanku direktorjev vseh klubov in vodstva razširjenega avstrijskega prvenstva, ki bo na sporedu 25. maja.

Če imajo Jeseničani v rokavu skritega še kakšnega asa, ga bodo morali pokazati v tem času, v nasprotnem primeru pa se zdi enoletna zamrznitev udeležbe še najpametnejša odločitev.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 13:28 10.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.