Šport
0 ogledov

Jeseničani že razmišljajo o končnici

V končnici bi si Jeseničani želeli Olimpijo, a je realnost žal drugačna. Žurnal24 main
Dve tekmi pred končnico smo poklicali v jeseniški hokejski klub. "Najbolj bi si seveda želel dvoboje z Olimpijo (smeh). Realnost je pač drugačna," sporoča Matjaž Mahkovec.
 
 

Najbolj bi si seveda želel dvoboje z Olimpijo (smeh). Realnost je pač drugačna. Ne želimo si nikogar posebej.

Matjaž Mahkovec

 
Jeseniški hokejisti so se v okrnjeni sestavi pripravljali na zadnji dve tekmi rednega dela lige Ebel, saj je večina prve ekipe branila barve Slovenije v Hannovru na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Trener Doug Bradley je imel na treningih od 12 do 15 igralcev, petim tujcem se je namreč pridružilo nekaj mladih jeseniških hokejistov.

Želja Olimpija ali VSV
"Šele v naslednjih dneh bomo prav postavili ekipo za igranje v končnici. V zadnjem času sta se nam pridružila nov vratar (Matthew Yeats) in branilec (Kyle Deck), fantje, ki so igrali na turnirju v Nemčiji, pa se morajo z njima šele uigrati," je kot glavni cilj pred začetkom izločilnih bojev izpostavil športni direktor jeseniškega kluba Matjaž Mahkovec . Ta je o možnih tekmecih v končnici povedal: "Najbolj bi si seveda želel dvoboje z Olimpijo (smeh). Realnost je pač drugačna. Ne želimo si nikogar posebej. Najrealnejši tekmeci v četrtfinalu so Salzburg, Linz in VSV. Če bi gledali z ekonomskega vidika, bi nam zaradi bližine še najbolj ustrezali Beljačani. Drugače pa nam je pravzaprav vseeno."

Še dve tekmi do končnice © Boštjan Tacol

 
Finančno je vse v redu
Kar se tiče financ, naj bi bilo v jeseniškem moštvu kljub recesiji še vedno vse dokaj v redu. "Pogodbe s pokrovitelji so bile podpisane že prej. Vemo pa, da podjetja ob težkih časih najprej zmanjšajo sponzorske izdatke. Za zdaj nam gre dobro. Upravni odbor zelo dobro dela, pomaga pa tudi dejstvo, da je predsednik kluba Slavko Kanalec tudi direktor našega največjega pokrovitelja. Za zdaj je vse v redu, seveda pa ni vse tako enostavno," je dejal Mahkovec. Ta meni, da trenutno tudi še ni večjih težav pri izplačevanju pogodbenih obveznosti, ki jih ima klub do igralcev: "Za december so fantje dobili vse razen premij, v tem tednu pa naj bi dobili tudi te. Do začetka končnice pričakujem, da bo vse urejeno." Prva tekma četrtfinalnega dvoboja, igralo se bo na štiri zmage, bo na sporedu v torek, že v četrtek pa bodo Jeseničani zaigrali doma. Tekmec železarjev bo znan najpozneje v nedeljo, takrat pa bodo na voljo tudi vstopnice za končnico. Skupna cena za prvi dve domači tekmi (19. in 24. februarja) znaša 30 evrov za sedišče in 20 evrov za stojišče. Za ogled posamezne tekme pa boste odšteli 20 ali 15 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.