Šport
26 ogledov

Jeseničani zmleli Vasas

Kapetan Tomo Hafner in ostali Jeseničani so prvi obračun v novi sezoni odigrali www.alesfevzer.com
Tilia Olimpija in Acroni Jesenice sta na prvem kolu Poletne lige Rudi Hiti pokazala povsem različna obraza. Železarji so z 9:0 zmleli madžarski Vasas, zmaji pa so z 2:8 klonili proti VSV.
V Zagreb še MacLean?
Hokejisti zagrebškega Medveščaka bodo v novi sezoni lige Ebel še kako nevarni. Že tako močno ekipo pa bi utegnil okrepiti še Kanadčan Don MacLean, ki je trenutno na preizkušnji pri medvedih. MacLean je sicer že okusil slast igranja v ligi Ebel, saj je bil v sezoni 2008 član Salzburga (13 tekem: 13 zadetkov, 7 podaj). Pohvali pa se lahko tudi z izkušnjami iz lige NHL (41 tekem: 8 zadetkov, 5 podaj).

Poletna liga Rudi Hiti na Bledu je že 18. leto zapored prvi resnejši test za Acroni Jesenice in Tilio Olimpijo. Sodeč po prvi preizkušnji zmajev v našem turističnem biseru proti VSV Beljaku pa Ljubljančane do začetka sezone čaka še zelo veliko dela. Vsem sedmim novincem iz tujine in domačim hokejistom so namreč Beljačani odčitali pravo hokejsko lekcijo in jih ugnali s kar 8:2. Za visoko zmago Avstrijcev ima veliko zaslug tudi njihov vratar Bernhard Starkbaum, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme, a visok poraz zmajev na uvodni preizkušnji v letošnji sezoni še kako bode v oči.

V prvi tretjini so zmaji sicer še držali stik z Beljakom, saj so zaostajali le za zadetek. Precej slabše pa se je Ljubljančanom godilo v drugi tretjini, ki so jo Beljačani dobili s 4:1. V zadnjem delu je sledila menjava v vratih zmajev, Matijo Pintariča je zamenjal Aleš Sila in nato prejel še dva zadetka za končnih 8:2.

Po polovici prve tretjine na drugi tekmi med Jesenicami in Vasasem je bilo na semaforju že 3:0. Gostje so bili v podrejenem položaju. Podatek, da so proti jeseniškim vratom streljali prvič v 13 minuti, je dovolj zgovoren. Zadetek Jureta Dolinška je za Jesenice pomenil mirno nadaljevanje. V drugem delu so Jeseničani malce stopili s plina, a vseeno si gostje iz Madžarske niso pripravili zrelih priložnosti. V drugi tretjini so imeli železarji petkrat igralca več, dvakrat pa so uspeli premagati vratarja Vasasa Rajno. V zadnjem delu se stanje na igrišču ni spremenilo, Jeseničani pa so še trikrat zadeli želeni cilj.

Poletna liga Rudi Hiti, prvo kolo:

VSV Beljak
: Tilia Olimpija 8:2 (2:1, 4:1, 2:0)
Unterluggauer (12), Mitchell (20), Ryan (24), Demon (25, 57), Raffl (34), Ferland (38), Petrik (55); Mustonen (16), Pance (29)

Acroni Jesenice : Vasas Budimpešta 9:0 (4:0, 2:0, 3:0)
Magovac (3, 37), Brus (9, 48), Zupančič (10), Dolinšek (18), Hafner (27), Jeglič (42), Elik (54)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.