Šport
36 ogledov

Jesenice bodo nadaljevale v Ebel

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Navijači Acronija Jesenic so lahko pomirjeni. Klub bo nadaljeval tekmovanje v ligi Ebel, z igralci pa se je dogovoril za obročno poravnavo dolgov.

Upravni odbor hokejskega kluba Acroni Jesenice je na sestanku z igralci kluba dosegel dogovor, da bo klub vse obveznosti do njih poplačal v dveh delih. Prvi del obveznosti do igralcev bo izplačan do petka, drugi del pa do 3. februarja, so sporočili iz jeseniškega kluba. HK Acroni Jesenice bo obenem nadaljeval tekmovanje v ligi Ebel.

Podpredsednik HK Acroni Jesenice Tomaž Tom Mencinger je ob tem še sporočil, da so Jeseničani odločitev o nadaljnjem igranju v avstrijskem hokejskem prvenstvu posredovali tudi vodstvu lige Ebel, ki je po besedah Mencingerja želelo taka zagotovila. Pri dogovoru s hokejisti je sodelovala tudi Hokejska zveza Slovenije.

Vodstvo lige Ebel je konec tedna postavilo ultimat klubu glede nadaljnjega sodelovanja v tem tekmovanju, v nedeljo zvečer pa so sklenili, da bodo o tem, ali bodo Jeseničani ostali v ligi ali ne, odločali v ponedeljek. Drugi del tekmovanja se je sicer začel v nedeljo brez Acroni Jesenic, ki so bile v prvem kolu drugega dela v skupini, kjer se borijo za dve prosti mesti v končnici, po tekmovalnem razporedu kot zadnjeuvrščeno moštvo rednega dela proste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.