Šport
21 ogledov

Jesenice - čestitke za zmago, ne za igro

Jeseničani so ostali brez Kanadčana. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
432. večni hokejski derbi med Acroni Jesenicami in Tilio Olimpijo v 11. kolu lige Ebel je pripadel domačinom, ki so zmaje ugnali s 6:4. "Tudi trener nam je čestital za zmago, ne pa za igro," pravi Mitja Robar.

 

Glede na to, da je šlo za derbi, smo napravili preveč napak. Tudi trener nam je čestital za zmago, ne pa za igro. K sreči smo bili vseskozi v vodstvu, tako da nam ni bilo treba loviti Olimpije. Na koncu je bila zmaga več kot zaslužena.
Mitja Robar

Drugi letošnji derbi slovenskih tekmecev razširjenega avstrijskega prvenstva so gostili in dobili Jeseničani, ki so bili pred obračunom z Ljubljančani na petem mestu lestvice. Tokratni obračun je bil prvi med rdečimi in zeleno-belimi v prenovljeni dvorani Podmežakla, v kateri pa je nova tribuna za golom za zdaj še samevala. Kljub temu so navijači dodobra napolnili "stari" del dvorane in pripravili vzdušje, ki je značilno za velike hokejske tekme.

Jeseničani so bili v prvem delu nekoliko boljši tekmec, vendar dolgo niso premagali Aleša Sile. Obe moštvi sta v prvi tretjini po enkrat zapravili prednost igralca več, gostje so si pripravili najlepši priložnosti ob prodoru Žige Panceta in poskusu Jureta Kralja, ko je domači vratar Jaako Soumalainen ostal z zlomljeno palico, vendar je plošček ustavil s telesom. Na drugi strani bi lahko Jure Dolinšek in Anže Kuralt v 16. minuti poskrbela za vodstvo, toda Sila je bil ob njunih strelih zbran. Zato pa je bila zelo nezbrana ljubljanska obramba dve minuti pozneje: zeleno-beli so izgubili plošček za svojimi vrati, darilo pa sta izkoristila Robert Sabolič in strelec Žiga Jeglič. Vendar se domači niso dolgo veselili: pičlih 12 sekund zatem je namreč s strelom iz bližine izenačil Andrej Hebar.

Lestvica:

1. Celovec 18
2. Beljak 16
3. Salzburg 14
4. A. Jesenice 13
5. Dunaj 12
6. Medveščak 11
7. Gradec 10
8. T. Olimpija 9
9. S. Fehervar 8
10. Linz 8

V drugem delu so gledalci v Podmežakli videli pravo poplavo zadetkov. Vsaj polovica pa jih je šla na račun nezbranih obramb, pri čemer so prednjačili gostje iz Ljubljane. Začel je Brett Lysak, ki je odbiti plošček porinil za hrbet Sile. Ljubljančani so sicer še enkrat hitro odgovorili, ko je jeseniška vrsta ob prednosti igralca več povsem pozabila na Johna Hughesa. A ta gol z igralcem manj je bil zadnja akcija gostov v naslednjih desetih minutah. Domači so bili v tem delu igre premočni, na hitro dosegli še dva gola, enega je zabila najbolj "vroča" domača napadalna trojka Sabolič-Tičar-Jeglič, drugega pa mladi Anže Kuralt. Gostje so zahtevali minuto odmora, toda pritisk domačih ni ponehal. Ljubljančane je iz izgubljenega položaja reševal le vratar Sila, ki je z nekaj odličnimi obrambami preprečil, da bi bil zmagovalec znan že po dveh tretjinah. Česar niso izkoristili Jeseničani, so zmaji: v 37. minuti, ko so imeli na ledu igralca več, so dosegli tretji gol in se spet vrnili med žive.

Toda jeseniška ofenziva se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Naleti domačih so se vrstili in Olimpijo je spet reševal le Sila, ki je znova zbral nekaj odličnih obramb. Nemočen pa je bil v 49. minuti, ko je bil na klopi za kaznovane Hebar, s strelom od daleč pa je bil natančen Mitja Robar in Jesenicam priigral zasluženo vodstvo. A nadaljevanje je bilo takšno kot v drugem delu: Jeseničani so napadali, Ljubljančani pa zadeli, uspešen je bil Hughes. Konec pa je bil nato vendarle v skladu z razmerjem moči na tekmi. Sabolič je v 55. minuti preigral pol Olimpijinega moštva in povišal na 6:4, še ene vrnitve pa gostom nato le ni uspelo izvesti in dve točki sta ostali na Gorenjskem.

Izjave po srečanju:

Mitja Robar (Jesenice): "Glede na to, da je šlo za derbi, smo napravili preveč napak. Tudi trener nam je čestital za zmago, ne pa za igro. K sreči smo bili vseskozi v vodstvu, tako da nam ni bilo treba loviti Olimpije. Na koncu je bila zmaga več kot zaslužena."

Žiga Jeglič (Jesenice): "Lepo je, da smo izenačili izid v zmagah z Olimpijo. Sicer smo bili boljši že na prvi tekmi, vendar zaradi neizkušenosti nismo uspeli zmagati. Tokrat smo dokazali, da smo boljši. Zahvala gre tudi gledalcem. Morda na začetku niti nismo bili navajeni tako polne dvorane."

Žiga Pavlin (Olimpija): "Znova smo imeli kar nekaj črnih minut, kar so Jesenice izkoristile in nam dale dvakrat po dva gola. Šest zadetkov je za derbi veliko. Tako ne moreš zmagati, sploh ne Podmežaklo. Domače smo vso tekmo lovili in jih enkrat ujeli, drugič pa smo se približali na gol."

Matej Hočevar (Olimpija): "S šestimi goli v gosteh v tej ligi ne moreš zmagati. V nedeljo nas čaka nova tekma, v soboto pa moramo opraviti dober trening, analizirati poraz in odpraviti napake."


Liga Ebel, 11. kolo:

Acroni Jesenice : Tilia Olimpija 6:4 (2:2, 3:1, 1:1)
Jeglič (19), Lysak (23), Sabolič (27, 55), Kuralt (28), Robar (49); Hebar (19), Hughes (26, 53), Higgins (37)


Medveščak : KAC Celovec 3:4 (0:1, 1:2, 1:0, 1:0)*


Dunaj : VSV Beljak 2:4 (1:1, 1:3, 0:0)

 

Sapa Fehervar : Linz 3:6 (2:3, 1:2, 0:1)


Gradec : Salzburg 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)

*po podaljšku

 

Vse žaljive komentarje ali take z grdimi besedami in take, ki nimajo povezave z vsebino članka smo in bomo izbrisali. V komentarjih ohranite nivo kulture.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.