Šport
1 ogledov

Jesenice in Olimpija slavila zmago

Jaroslav Nedved se Jeseničanom ne bo pridružil. Žurnal24 main
Obe slovenski hokejski moštvi, ki igrata v ligi Ebel, sta v nocojšnjem 14. kolu slavili zmago. Hokejisti Acroni Jesenic so v gosteh razbili Albo Volan z 0:4, ljubljanska ZM Olimpija pa je na domačem ledu premagala EHC Liwest Linz s 3:1.
 

Liga Ebel

Innsbruck : Dunaj 3:2*
VSV Beljak : KAC Celovec 3:2*
Salzburg : Gradec 2:3**
Alba Volan : A. Jesenice 0:4
ZM Olimpija
: Linz 3:1
* po kazenskih strelih
** po podaljšku

Hokejisti Acroni Jesenic v zadnjem času igrajo v dobri formi, tako da bi bilo karkoli drugega kot zmaga proti nekonkurenčni Albi Volan precejšnje razočaranje. Madžari so želeli popraviti slab splošen vtis in na krilih publike zaigrali napadalno, kar je Gorenjce kar malo presenetilo. Po dveh tretjinah enakovredne igre pa so se železarji v zadnji le zbrali in zadeli kar štirikrat. Plejado golov je v 46. minuti začel Paul Healey, nadaljevala sta Luka Žagar v 48. in Tomi Hafner v 52. Končni rezultat je s svojim drugim golom samo trinajst sekund prek koncem postavil Healey. Omeniti velja zanesljivega gostujočega vratarja Andreja Hočevarja, ki je tokrat zamenjal Roberta Kristana.
Naslednji nasprotnik Jeseničanov v 15. kolu (30. oktober) bodo lanski prvaki iz Salzburga.

  Olimpija_levoP

Dejan Kontrec (desno)© SPS

 
HDD ZM Olimpija je nazadnje slavila v 10. kolu prav proti Albi, zato je bila zmaga po treh zaporednih porazih nujna. Tudi zato so se v ljubljanskem klubu odločili, da gledalce na tekmo privabijo z brezplačnim vstopom na zahodno tribuno. Poteza se jim je lepo obrestovala, saj je v dvorano Tivoli prišlo kar 4500 hokejskih navdušencev. Varovanci Ildarja Rahmatulina so, odločni izkazati se pred polnimi tribunami, tekmo proti Linzu začeli borbeno. Dobra igra v prvi tretjini jim je prinesla vodstvo z 2:0, zadetka sta dosegla Dejan Kontrec v 6. in kanadski Slovenec Greg Kužnik v 12. minuti. V drugi tretjini je Olimpija zaigrala malce slabše, tudi zavoljo številnih izključitev. Avstrijci so to izkoristili in v 28. minuti prek Roberta Shearerja znižali izid na 2:1. V zadnji tretjini so gostitelji ponovno pritisnili na plin. Matej Hočevar je šest minut pred koncem v "power playu“ (ki je, mimogrede, še vedno rak rana olimpijine igre) z zadetkom potrdil Olimpijino zmago s 3:1.

Naslednji nasprotnik Ljubljančanov v 15. kolu (30. oktober) bodo na lestvici vodilni Dunajčani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.