Šport
7 ogledov

Jesenice le še korak od naslova

Jeseničani so bili za Olimpijo premočan tekmec tudi v Tivoliju. Vseeno so Ljublj Žurnal24 main
Hokejisti A. Jesenic so zmagali tudi na tretji tekmi finala DP. V izenačenem srečanju so v Tivoliju z 2:1 premagali ZM Olimpijo. Od naslova jih loči le še ena zmaga. Prva priložnost že v sredo.
 

Finale DP, tretja tekma

ZM Olimpija : A. Jesenice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Pred tekmo je bilo govora o tem, da naj bi v vrata pri Olimpiji stopil mladi Žiga Antonič , a je Klemen Mohorič stisnil zobe in odlično opravil delo. Kljub temu, da je bil izbran za najboljšega posameznika tekme, to ni bilo dovolj, da bi Ljubljančani premagali večne tekmece iz Gorenjske.

Jeseničani so se že prvo minuto utaborili pred golom gostiteljev. Hitro je sledil šok za domače privržence hokeja. Po izključitvi Pasija Petrilainena so železarji izvedli hitro akcijo. Conny Strömberg je streljal, plošček pa se je od domačega Grega Kužnika odbil v gol.

 

Žurnalov igralec tekme

Igralec tekme po izboru Žurnala24 je bil vratar Olimpije Klemen Mohorič.

Olimpija je po hitrem zadetku strnila svoje vrste, zaigrala bolje in do konca prve tretjine pokazal vsaj delček šampionske igre, ki jo je krasila v ligi Ebel. Nevaren projektil Kevina Mitchella je v 4. minuti zletel mimo leve vratnice Roberta Kristana. Minuto kasneje bi lahko po veliki napaki Nika Zupančiča Derek Bekar popeljal Acroni v vodstvo z 2:0. Sam je pridrsal pred Hočevarja, ki pa je dvoboj dobil. V 11. minuti so po obleganju jeseniških vrat priložnosti zamudili Matej Hočevar , ki mu je Kristan obranil strel, poskus Brendana Yareme pa je izpred golove črte izbil eden od jeseniških branilcev. Tri minute kasneje je dobro streljal Greg Kužnik, a so plošček od cilja ločili milimetri. V 19. minuti pa končno veselje za domače navijače. Po izključitvi Borisa Pretnarja je prvi Olimpijin napad izigral nasprotnikovo obrambo. Yarema je pred golom našel odkritega Todda Elika , ki mu z bližine ni bilo težko zatresti mreže.


Olimpija je imela na začetku druge tretjine kar petkrat igralca več na ledu, a tudi to ni bilo dovolj, da bi premagala zanesljivega Kristana. © Jure Tomc

 
Na prvih dveh tekmah je bila druga tretjina odločilna za zmago Jesenic. Tudi tokrat so bili Gorenjci boljši nasprotnik, kljub temu, da je Olimpija večino drugega dela igrala z igralcem več, Ljubljančani pa svojih priložnosti niso izkoristili niti ob igri 5:3. Varovanci Mika Posme so predvsem preko prvega napada nekajkrat nevarno zapretili. Do devete minute je igra v glavnem potekala pred vrati Kristana, nato pa je spet obveljalo pravilo, da kdor ne da gol, ga dobi. Paul Healey je najprej poskusil z zunanjim delom palice, a je bil strel za danes odličnega Mohoriča preslab. Nato pa novo vodstvo Gorenjcev. Po močnem strelu strelca prvega zadetka Strömberga je Tomo Hafner v zraku nastavil palico, plošček pa se je pod prečko nemočnega Mohoriča. To je bil tudi izid druge tretjine, v kateri je Olimpiji zopet zmanjkovalo sape.

Tudi v zadnjih dvajsetih minutah je bila pobuda na strani rdečih, ki so do priložnosti prihajali tudi zaradi številnih izključitev na strani gostiteljev. Sodniki so Todda Elika 11 minut pred koncem zaradi jezikanja nagradili z 10 minutno disciplinsko kaznijo. Prav slednji je tik pred iztekom zamudil eno najlepših priložnosti Olimpije. Mike Posma je minuto pred koncem na klop potegnil Mohoriča in poskusil z igro 6 na 5, kar se je Olimpiji skoraj obrestovalo. Elik je plošček prejel na palico tik ob vratnici, vendar pa mu ga ni uspelo dvigniti preko Kristana.


Jeseničani bodo poskušali že v sredo ekspresno končati finale DP. © Jure Tomc

 

To je bila tudi zadnja priložnost Olimpije in slavje hokejistov Jesenic skupaj z okoli 300 svojimi navijači se je lahko začelo. Jeseničane od šestega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji, skupno pa že 29-ga loči, le še ena zmaga. Prvo priložnost bodo imeli že jutri, ko se bosta večna tekmeca še enkrat pomerila v Tivoliju.

Izjavi po tekmi:
Klemen Mohorič, vratar Olimpije in igralec tekme:
Borili smo se po najboljših močeh in odigrali najboljšo tekmo v seriji. Vesel sem, da sem soigralce lahko obdržal v igri za zmago. Na nasprotni strani je blestel Kristan, ki nam je praktično preprečil veselje.

Gregor Polončič, napadalec Jesenic:
Tretja tekma je bila prelomna. Tivoli smo postavili na glavo. Psihološka prednost je sedaj močno na naši strani. To je bil tudi naš cilj. Ponosen sem na ekipo. Igrali smo kot smo se dogovorili in na koncu zasluženo slavili zmago.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.