Šport
69 ogledov

Jesenice po podaljšku do 11. naslova

DP hokej
1/27
Anže Petkovšek
Hokejisti Jesenic so državni prvaki za sezono 2016/2017, potem ko so na tretji tekmi po podaljšku premagali večne tekmece iz Ljubljane (4:3).

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v Ljubljani premagali Olimpijo po podaljšku s 4:3 (0:1, 1:1, 2:1; 1:0). S tretjo zmago so si Jeseničani s skupnim izidom 3:0 v zmagah že zagotovili naslov prvakov v sezoni 2016/17. Za jeseniški hokej je to 11. naslov prvakov v samostojni Sloveniji.

Jesenice so na tretjo finalno tekmo v dvorano Tivoli prišle v precej boljšem položaju; po prvih dveh dvobojih so namreč vodile z 2:0 v zmagah in za dvig pokala za najboljšega v Sloveniji so potrebovale le še eno zmago. Po drugi strani si Olimpija za morebiten preobrat v finalu ni več smela privoščiti nobene napake.

A že po drugi tekmi na Jesenicah je strateg železarjev Nik Zupančič opozarjal, da lahko slavijo šele po tretji zmagi, pri Ljubljančanih pa so poudarili, da kljub bolečemu porazu predaje ne bo in da se bodo borili do konca.

Izkazalo se je, da je konec današnje tekme nekoliko daljši, a po podaljšku je bilo odločeno: Jeseničani so si že po treh tekmah priborili naslov prvaka.

Olimpija pokazala drugačen obraz

Olimpija je v prvih dveh tekmah prejela kar 16 zadetkov, v današnji uvodni tretjini pa se je pokazala v bistveno boljši luči. Domači so prevzeli pobudo, vratar Jeff Frazee je ustavil prve jeseniške akcije, v nadaljevanju pa se je več dogajalo pred Žanom Usom.

Prvi poskusi so postali plen vratarja gostov, ko pa so imeli zmaji v 12. minuti igralca več, je 20 sekund pred iztekom kazni za veselje na tribunah - navijaški del so sicer precej bolj zapolnili gorenjski pristaši - poskrbel Aleš Mušič, ki je zadel skorajda iz mrtvega kota za vrati. Do konca tretjine so imeli nekaj priložnosti tudi gostje, tudi z igralcem več, a sta ploščka po strelih Aleksandra Magovca in Žana Jezovška postala plen Frazeeja, na odmor pa je z minimalno prednostjo odšla Olimpija.

Jeseničani do preobrata

To je v nadaljevanju hitro povečala, ko je po neodločnosti vratarju Usu po strelu Aljaža Uduča plošček ušel v gol, toda naleta domači niso znali izkoristiti. Jeseniški odgovor je bil hiter, že manj kot dve minuti zatem je prvič na tej tekmi za železarje zadel Miha Logar in jih vrnil v igro.

Pozneje je bila igra izenačena, tudi s številnimi napakami na obeh straneh, a tudi borbena in trda.

Za odtenek več priložnosti so si pripravljali domači, toda nobena ni bila takšna, da bi vodstvo povečali. Igra pa se je zelo razživela ob koncu, ko sta imeli obe ekipi priložnost z igralcem več, Jeseničani 40 sekund tudi z dvema več, a je ostalo pri tesnem vodstvu Olimpije; drugo tretjino pa so predčasno končali poldrugo minuto pred iztekom časa, ker so jeseniški navijači na led začeli metati predmete in prižigati pirotehniko.

Jeseničanom pa je nato v le nekaj minutah na začetku zadnje tretjine uspelo povsem preobrniti izid. Najprej so, ko so imeli spet na ledu igralca več, izpeljali dobro akcijo, po natančni podaji pred gol pa je za izenačenje poskrbel Magovac. V 46. minuti pa so tekmecem ušli v protinapad, Tadej Čimžar se je med dvema branilcema spretno prebil do gola in matiral še Frazeeja.

Zmaji bruhali ogenj, podaljšek pripadel gostom

Olimpija se še ni predala, v 48. minuti je z lepim prodorom in učinkovitim strelom za izenačenje in novo upanje poskrbel Uduč. Jeseničani so imeli pozneje lepo priložnost za potrditev naslova v 56. minuti ob prednosti igralca več, ki pa je niso izkoristili, tako da se je tretja finalna tekma po rednem delu končala neodločeno in sledil je podaljšek.

V tem so bili Jeseničani boljši, stopnjevali napade, Olimpija je še preživela igro z igralcem manj, ko pa so bile moči izenačene, so železarji spletli akcijo za končno slavje v sezoni, zadel pa je Miha Logar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.