Šport
207 ogledov

Jesenice še četrtič boljše od Olimpije

Sij Acroni Jesenice
Jeseniški hokejisti so se prebili v polfinale tekmovanja.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v četrti četrtfinalni tekmi alpske lige v gosteh premagali SŽ Olimpijo s 6:0 (1:0, 2:0, 3:0). S skupnim izidom 4:0 v zmagah so si že zagotovili uvrstitev v polfinale, za Ljubljančane pa je sezone v alpski ligi konec.

Jeseničani bodo v polfinalu, ki se bo začel 22. marca, igrali z boljšim iz dvoboja med Rittnom in mlado ekipo Salzburga, kjer Južnotirolci vodijo s 3:1 v zmagah. Za Jeseničane so na zadnji četrtfinalni tekmi zadeli Miha Logar (5.), Luka Kalan (33. in 47.), David Planko (35.), Aleksandar Magovac (48.) in Markus Piispanen (53.).

Jeseničani so si s tremi zmagami v prvih treh tekmah pripravili lepo izhodišče za polfinale. Pred današnjo četrto četrtfinalno tekmo so vedeli, da jim zmaga prinaša gladko uvrstitev v nadaljevanje brez poraza, medtem ko so imeli Ljubljančani še posebej zahtevno nalogo. Po sobotnem prepričljivem porazu (0:5) so se morali hitro pobrati in z morebitno prvo zmago v tem četrtfinalu odločitev prestaviti vsaj do hokejskega četrtka v Podmežakli.

Jeseničani pa so se sicer tudi danes v Tivoliju počutili, kot bi igrali doma. Tribuna pod Rožnikom je bila pretežno v rdečem, tako kot navijači pa so prevladovali tudi gostje na ledu. Ljubljanski poskus reševanja se je že začel slabo, saj so gostje izkoristili prvo priložnost celo z igralcem manj, ko je bil izključen Tadej Čimžar, njegovi soigralci pa so pobegnili v protinapad, zadel je Logar.

Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, a domači - v vratih je bil spet Tilen Spreitzer, na klopi mladi Val Usnik, izkušeni Robert Kristan pa (po pojasnilih iz ljubljanskega tabora po tekmi zaradi zdravstvenih težav, zaradi katerih je vprašljivo tudi nadaljevanje sezone) na tribuni - niso znali priti do možnosti za preobrat. Oziroma so se gostje zbrano branili in brez večjih težav nadzorovali zanje ugoden potek tekme.

Tudi začetek druge tretjine je bil podoben; domači so imeli številčno prednost, a bili neučinkoviti, Jeseničani pa se niti niso pretirano naprezali, pa so vseeno brez težav zadrževali minimalno prednost. Imeli pa so tudi razpoloženega vratarja Clarka Saundersa, ki je popravljal redke luknje v obrambi. Sredi tretjine so bili gostje bolj uspešni pri "power-playu", Kalan pa je jeseniško prednost podvojil.

Le minuto in 32 sekund pozneje pa je bilo tudi najbolj zagretim privržencem zeleno-belih jasno, da se je njihova barka potopila, kajti branilec Planko je dosegel še tretji jeseniški gol, tokrat ob izenačenih močeh na ledu, ter pravzaprav že pet minut pred koncem druge tretjine odločil zmagovalca in potnika v polfinale.

V zadnjem delu so si domači prizadevali vsaj za častni gol. Na tribunah so že precej pred koncem slavili pristaši gostujoče ekipe, ki so mimogrede svojemu trenerju Gabru Glaviču zapeli še rojstnodnevno pesem za okroglih 40 let, ki jih je dopolnil v nedeljo, ter podražili stratega domačih Jureta Vnuka zaradi njegove nekoliko nepremišljene napovedi hokejske vojne po drugi tekmi v Tivoliju, po kateri pa zmaji kar 167 minut (druga polovica druge tekme, podaljšek, tretja tekma in današnja četrta) niso dosegli niti enega gola.

Železarji so potrjevali premoč, zadeli še vratnico, v 47. minuti pa tudi gol, potem ko je razpad sistema v ekipi tekmecev s podajo izkoristil tudi vratar Saunders. Minuto pozneje so bili Jeseničani pri istem izidu, kot so ga imeli v soboto (5:0), pa tekme še ni bilo konec. Delo je dokončal Magovac in tekmece pustil pri pol ducata prejetih golov.

Jeseničane zdaj čaka polfinale na tri zmage, ki se bo začel 22. in končal najpozneje 31. marca, termini njihovega morebitnega finala (tudi na tri zmage) pa so od 2. do 14. aprila. Poraženi četrtfinalisti imajo prosto do aprilskega finala DP, termin katerega pa se bo prilagajal tudi dosežkom Jesenic v regionalnem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.