Šport
10 ogledov

Jesenice stavijo na domače hokejiste

jesenice_sps Žurnal24 main
Športni direktor hokejistov Jesenic Matjaž Mahkovec in trener Doug Bradley, ki je sicer onstran Atlantika, sta sestavljala moštvo za naslednjo sezono.

Kljub vročim poletnim dnem se na Jesenicah še vedno skoraj vse vrti okrog hokeja na ledu. Vodilni klubski funkcionarji se pripravljajo na sredin občni zbor. Na četrtkovi novinarski konferenci so se državni prvaki že odločili za prvo predstavitev moštva Acroni Jesenice za sezono 2008/2009, ki bo napadalo uvrstitev v polfinale lige Ebel, poskušalo obdržati naslov državnega prvaka na Jesenicah, želijo pa si tudi uveljavitve nekaterih mladih igralcev. Predvsem mladi bodo po zagotovilih uprave dobili precej več priložnosti kot v preteklosti, k temu pa bodo vsa moštva v avstrijskem prvenstvu pravzaprav prisiljena, kajti meja 60 točk, ki jo predvideva pravilnik za nastop ekipe na tekmi, je nizka.


Robert Kristan bo službo iskal v tujini, morda celo v ligi NHL. © SPS

 

Železarji, ki so se že pred dvema mesecema okrepili s Tomažem Razingarjem , Davidom in Marcelom Rodmanom ter Jeanom Philippom Parejem , bodo v naslednji sezoni stavili predvsem na domači kader, saj bo od tujcev v moštvu poleg Kanadčana še lanskoletni najboljši strelec rdečih Conny Strömberg . "Prepričan sem, da smo v napadu močnejši kot lani, saj smo ekipo smo okrepili z izvrstnimi domačimi hokejisti, ki znajo igrati odlično tudi ob številčni prednosti, kar je bila lani naša velika pomanjkljivost. Na branilskih mestih bomo zaenkrat vztrajali z domačim kadrom, ki je izkušenejši za eno leto in prepričan sem, da bodo fantje igrali še boljše kot lani, opcije za tuje okrepitve pa še nismo zaprli. V vratih računamo na Andreja Hočevarja in Gabra Glaviča, kajti Robert Kristan išče ponudbe v tujini, čaka pa tudi na izbor v ligi NHL, domača vrata pa zanj nikoli ne bodo zaprta," je kadrovsko sestavo moštva pojasnil Matjaž Mahkovec .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.