Šport
13 ogledov

Jesenice tretjič zapored

1/17
Žurnal24 main
Jeseniški hokejisti so državni prvaki postali tretjič zapored ter skupno 31., na šesti finalni tekmi so Olimpijo odpravili šele po podaljšku, ko je Aleša Silo drugič premagal Andrej Makrov.

Jeseničani so si na prejšnji tekmi na domačem ledu z visoko zmago zagotovili izhodišče za končno slavje. Za nov naslov prvakov Slovenije, osmega v letih samostojne Slovenije, so potrebovali le še uspeh na eni od preostalih dveh tekem. V jeseniško moštvo se je po daljši odsotnosti po poškodbi vrnil Mitja Robar.

Bližina naslova je v Ljubljano le privabila nekaj več ljubiteljev hokeja z Gorenjske, ki so dodobra napolnili sektor, namenjen gostujočim navijačem. Domačih pristašev je bilo manj, vseeno pa se je skupna številka gledalcev v dvorani prvič v finalni seriji povzpela do treh tisočakov.

Vsaj na začetku na ledu ni bilo videti, da je Olimpija na prejšnji tekmi doživela polom. Zeleno-beli so igrali precej bolje, predvsem pa bolj zbrano v obrambi. Jeseničani si tako dolgo niso pripravili priložnosti, po kateri bi ogrozili Aleša Silo, ki je tokrat stal med vratnicama v domači vrsti. A na drugi strani so bili domači preveč neučinkoviti. V prvih desetih minutah so imeli na ledu dvakrat igralca več, vendar je Dov Grumet Morris ostal nepremagan. Jeseničani pa so izkoristili že prvo prednost 5-4, ko je bil v 16. minuti uspešen Andrej Makrov. Ljubljančani pa so pozneje zapravili še prednost dveh igralcev, ko so dobro minuto zaman oblegali vrata tekmecev.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Druga tretjina je postregla s premočjo Jesenic in lepšimi priložnostmi domačih. Gostje so imeli dvakrat na ledu igralca več, enkrat, ko so domači na led poslali šest igralcev, pa več kot minuto še prednost 5-3. A vse to so Ljubljančani, tudi zaradi zelo razpoloženega Sile, uspešno prestali. Še več, že ob igralcu manj na ledu je imel Jurij Goličič izredno priložnost za izenačenje, isti igralec pa je bil sam pred golom še v 29. minuti, vendar tudi takrat ni zadel. Za las je bil nenatančen še Aleš Mušič v 40., v zadnji minuti drugega dela pa bi lahko gostom izdatnejšo prednost lahko zagotovil Anže Terlikar, a je bil Sila spet za drobec sekunde hitrejši. Pred začetkom zadnje tretjine je bila tekma tako še povsem odprta.

Začetek zadnjega dela si bosta obe moštvi zapomnili po zapravljenih izrednih priložnostih. Najprej so zapretili rdeči, strela Žige Jegliča in Andreja Hebarja nista zadela cilja, Tičar pa je zadel le vratnico. Po naletu gostov so pritisnili zeleno-beli: ob igralcu več je nevarno meril Boštjan Goličič, Tommi Hannus pa je zadel prečko. Borbeni domači pa niso popuščali in njihovi napadi so vendarle obrodili sadove v 57. minuti. Ob novi izključitvi Mihe Rebolja je bil po podaji Burka Henryja na pravem mestu pred golom Boštjan Goličič in plošček preusmeril za hrbet Grumeta Morissa. Razburljivih dogodkov pa še ni bilo konec. Tik pred koncem je za šok pri domačih poskrbel Hebar, ki je devet sekund pred koncem zadel, toda sodniki so pred tem že dosodili prepovedani položaj in ostalo je pri 1:1.

Podaljšek je minil v znamenju premoči domačih in srečnega konca za goste. Ljubljančani so si pripravili kopico zrelih priložnosti in večkrat nevarno ogrozili vrata tekmecev, toda plošček ni in ni šel v mrežo. Jeseničani pa so na drugi strani najprej zadeli vratnico prek Tičarja v 63. minuti, devet minut pozneje pa je bilo državnega prvenstva konec. Ob izključitvi Harlana Pratta je številčno prednost z drugim zadetkom na tekmi kronal Makrov in poskrbel za veselje na delu tribun, kjer so bili rdeči navijači, ter žalost na strani Ljubljančanov.

DP, finale, 6. tekma:

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 1:2 (0:1,0:0,1:0,0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.