Šport
142 ogledov

Jezen Jani potolkel konkurenco

Jani_Brajkovic_EPA - main Žurnal24 main
Jani Brajkovič je dan zatem, ko je izvedel, da ne bo nastopil na letošnjem Touru, pa čeprav je v življenjski formi, jezo stresel nad konkurenco na državnem prvenstvu v kronometru.
 
 

Zdaj odhajam na počitek na morje, potem pa bomo videli. Bruyneel mi je dejal, da odslej lahko sam izbiram dirke, na katerih bom nastopil, o njih se moram še odločiti. Ker je moj glavni cilj sezone zdaj svetovno prvenstvo, najbrž ne bom odšel na Vuelto. Ker je ta tik pred prvenstvom v Mendrisiu, ne bi bilo pošteno do ekipe, da bi se gnal deset dni, v drugem delu dirke pa bil turist.

Jani Brajkovič

 
Eden najboljših slovenskih kolesarjev, Jani Brajkovič, je svoje razočaranje, ker ga pri moštvu Astana niso uvrstili v ekipo za Tour, stresel na državnem prvenstvu v vožnji na čas v Solkanu. Na 38 kilometrov dolgi progi je povsem potolkel konkurenco slovenskih specialistov za to disciplino. Drugouvrščenega Gregorja Gazvodo je premagal za minuto in 23 sekund. Na stopničkah pa je s tretjim mestom – v članski kategoriji je nastopilo le devet kolesarjev – pristal Kristijan Koren; zaostal je dve minuti in deset sekund. Zanimivo je, da je bil še najbližje Brajkoviču Blaž Jarc (Adria Mobil), ki je zaostal za 59 sekund, a je tekmoval v konkurenci do 23 let, kjer se je okitil z naslovom državnega prvaka.

"S svojo vožnjo sem zadovoljen. Imam sicer še nekaj rezerve, menim, da bi lahko bil še minuto hitrejši. Toda po visoki povprečni hitrosti in rekordu proge se vidi, da sem v formi, čeprav sem še precej utrujen od treningov za Tour. Naslov mi veliko pomeni, saj je majica državnega prvaka v tujini spoštovanja vredna," je bil na cilju dobre volje Brajkovič. Za Brajkoviča, ki je rekord proge Deana Podgornika popravil za minuto in 27 sekund, za kar so zaslužni tudi idealni pogoji (brezvetrje, idealna temperatura), je to prvi naslov v kategoriji elite (nastopil je prvič), prej je bil na isti progi leta 2005 najboljši med mlajšimi člani. Čeprav je selektor reprezentance Martin Hvastija njegovo vožnjo ocenil kot nelepo za oko, se je že na vmesnem času dalo slutiti, da bo z naskokom zmagal, do konca pa je prednost le še povečal.

Da je zmagal najboljši, je potrdil tudi trikratni državni prvak Gazvoda, ki se je moral tokrat zadovoljiti z drugim mestom: "Vsi vemo, kdo je Brajkovič. Še posebno če je v formi, in danes je bil. Sam sem se za kronometer pripravljal le en teden, dobil sem tudi novo, vrhunsko kolo, toda proti Brajkoviču sem bil nemočen. Vseeno pa sem zadovoljen, dosegel sem svoj maksimum in menim, da sem častno branil ter na koncu tudi predal naslov," je dejal Štajerec, ki bo naslednji teden nastopil tudi na Sredozemskih igrah: "Ne vem, kakšna bo konkurenca, zato ne bi ničesar napovedoval."

DP v kronometru, Solkan

člani:

1. Jani Brajkovič 45:45
2. Gregor Gazvoda 47:08
3. Kristijan Koren 47:55

do 23 let:
1. Blaž Jarc 46:44
2. Blaž Furdi 47:57
3. Jan Tratnik 49:28
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.