Šport
5 ogledov

Jimmyju Jumpu grozi leto dni zapora

Jimmy Jump je svojo potezo opravičeval s tem, da je želel pokazati gesto proti r
1/15
Žurnal24 main
Jaume Marquet, 34-letni Španec, ki je v finalu Roland Garrosa stekel na igrišče in želel Federerju na glavo obesiti kapo Barcelone, je Jimmy Jump, katerega vragolije so znane že dolgo časa.
 

V ZAPOR?

Jimmy Jump v priporu čaka na kazen zaradi incidenta v finalu OP Francije, ko je sredi finala pritekel na igrišče. Grozi mu 12 mesecev zapora.

Jimmy Jump v živo spremlja vse večje športne dogodke v Evropi, ki jih redno popestri z vhodi na športne terene. Nič drugače ni bilo v nedeljo na finalu drugega grand slama sezone v Roland Garrosu , kjer je Švicar Roger Federer premagal Šveda Robina Söderlinga in se s 14 naslovi za grand slam izenačil s Petom Samprasom.

Video:


Zgodovinskega dosežka se bomo spominjali tudi po incidentu v drugem nizu, ko je na osrednje pariško igrišče Philippe Chatrier z zastavo Barcelone v rokah stekel Jimmy Jump. Federerju je želel na glavo povezniti kapo nogometnega kluba Barcelona, vendar pa mu načrt ni uspel. Namesto tega je spet bežal pred redarji, preskočil mrežo sredi igrišča, se spotaknil in padel v trd objem redarjev, ki so ga po hitrem postopku pospremili iz igrišča. "Slišal sem navijače, kako nekaj vzklikajo. Obrnil sem se in videl človeka, ki je pritekel do mene. Ni me zgrabila panika, kar je dobro. Vsekakor pa mi ni bilo prijetno," je dogodek opisal Federer. Federerju se je že tretjič pripetilo, da se je med njegovim dvobojem na igrišču znašel nepovabljen gost. Prvič je bilo to v Wimbledonu v četrtfinalnem dvoboju proti Hrvatu Mariu Ančiću , ko sta kar dve osebi zmotili dogajanje na osrednjem igrišču All England Cluba. "Res je. Pritekla sta z loparji in žogicami, drugič pa je bilo v Montrealu proti Roddicku, ko sem igral odločilni dvoboj za prvo mesto na lestvici ATP. To je neverjetno," se spominja Federer.

Podobne scene so na športnih terenih pogost pojav, ki pa se vedno ne konča nedolžno. Spomnimo se: Leta 1993 je nori navijač upokojene nemške teniške šampionke Steffi Graf z nožem v hrbet zabodel njeno največjo nasprotnico Moniko Seleš . Jimmy Jump ni tako nevaren, je pa vedno na svoj način pritegnil zanimanje za njegove trike. Na evropskem prvenstvu v nogometu leta 2004 je med finalom med Grčijo in Portugalsko zastavo Barcelone vrgel v obraz Portugalca Luisa Figa , ki je pred tem zapustil katalonski klub in se preselil k največjemu tekmecu, Realu iz Madrida .

Video:

Leta 2004 je med veliko nagrado Španije v formuli 1 tekel po dirkališču, na finalu Lige prvakov leta 2007 med Milanom in Liverpoolom (2:0) pa je v Atenah na zelenico pritekel z grško zastavo. Obiskal je kopico nogometnih in ragbi tekem, med drugim pa je na eni pokazal majico z napisom Tibet ni Kitajska, v zasebnem življenju pa se ukvarja s prodajo nepremičnin.

Video: Jimmy Jump na formuli 1:
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.