Šport
21 ogledov

Johaugovi zlato, Slovenki skromni

therese johaug EPA
Norvežanka Therese Johaug je nova svetovna prvakinja v skiatlonu.

Pred 40.000 gledalci v Falunu je 26-letna Johaugova na 7,5 km v klasični in prosti tehniki ugnala rojakinjo Astrid Jacobsen za 5,7 sekunde, Švedinja Charlotte Kalla je zaostala še tri desetinke sekunde več.

Norveška je dobila tudi tretjo tekaško preizkušnjo na SP, presenečenje pa je bilo šesto mesto sofavoritinje Marit Björgen, ki je dobila sprint, tokrat pa je bila z zaostankom dobre minute in pol šesta. Nastopili sta tudi dve mladi slovenski tekmovalki. Lea Einfalt je zaostala nekaj manj kot pet minut in bila 35., Anamarija Lampič pa dobrih sedem minut in bila 45.

Einfaltova in Lampičeva zadovoljni 

"Sem kar zadovoljna, odtekla sem, kot znam. Škoda, da na začetku nisem držala priključka, sami tekmovalki je težko loviti. To so pomanjkljivosti, ki mi manjkajo do boljšega rezultata. S preostankom tekme sem zadovoljna. Na vzponih pridobivam, vzponi so mi všeč, navajena sem jih iz gorskih tekov. Mučijo me ravnine, ko je pomemben soročni odriv. Tam imam velik primanjkljaj, ravnine in začetki so mi najtežji," je po tekmi menila Einfaltova.

"Izgubila sem stik, nisem mogla držati ritma, ki je bil prehud zame. Z rezultatom sem zadovoljna. Sploh, ker je to zame prva '15-ka'. Pozna se teh pet kilometrov, start je hitrejši kot pri mladinkah. Deset kilometrov je pri nas težkih, 15 med članicami pa sploh. Gledalci so naredili dobro vzdušje, dajo ti dodatno energijo. Nikjer ne moreš počivati, moraš delati," pa je razložila Lampičeva.

Vilegžanin za las ugnal Cologno

Moško tekmo v skiatlonu je v zadnjih metrih dobil Rus Maksim Vilegžanin, ki je za 0,4 sekunde ugnal Švicarja Daria Cologno, do brona je pritekel Kanadčan Alex Harvey, brez mesta na odru za zmagovalce pa je od četverice, ki se je borila za odličja, ostal Norvežan Didrik Toenseth. Slovencev ni bilo na startu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.