Šport
30 ogledov

Joksimović pred EuroBasketom postal novi zmaj

Prepelič Joksimović Igokea Union Olimpija liga Aba ABA
Union Olimpija je sklenila enoletno pogodbo s slovenskim reprezentantom Nebojšo Joksimovićem, ki se po osmih letih igranja v tujini vrača v domovino.

Nebojša Joksimović se po osmih letih vrača na slovenske parkete. Branilec slovenske reprezentance bo po Kopru in Laškem oblekel še dres Uniona Olimpije, s katero je podpisal enoletno pogodbo.

"Union Olimpija in slovenski reprezentančni branilec sta danes sklenila enoletni dogovor o sodelovanju. Igralec, ki ga trener Aleš Pipan dobro pozna in je v svoji bogati karieri nosil drese številnih uglednih moštev, je prepričal s svojimi odličnimi igrami v zadnjem času in s pregovorno delavno vnemo ter pristopom. 193 cm visoki, 32 letni, v Kopru rojeni košarkar se bo ekipi pridružil po končanih reprezentančnih obveznostih," so sporočili na spletni strani kluba (www.union.olimpija.com).

Pipan: "Profil igralca, ki nam je najbolj manjkal"

"Z Joksimovićem smo v svoje vrste pridobili izkušenega igralca, branilca, ki lahko nastopa v več vlogah in pomaga tudi pri organizaciji igre. To je profil igralca, ki je med prostimi Slovenci v tem trenutku najbolj manjkal v naši ekipi," je o novem članu moštva povedal trener Aleš Pipan.

"Zelo zadovoljen sem z gradnjo ekipe, ki poteka preudarno in ji manjka le še nosilec na poziciji krilnega centra. O dodatnem igralcu na zunanjih pozicijah pa si bomo vzeli še nekaj časa za razmislek. Jutri v Stožicah začnemo s pripravami na novo sezono in že na prvem treningu bo ekipa zbrana v spodobni postavi. Svojo priložnost za dokazovanje bo dobilo tudi nekaj igralcev mladinskega pogona."

"Klub, za katerega želi nastopiti vsak slovenski igralec"

32-letni Koprčan je ob objavi novice dejal, da je Olimpija klub, v katerem si želi nastopiti vsak slovenski igralec, pri zeleno-belih pa bo moči spet združil z nekdanjim trenerjem.

"Vesel sem, da sem se pridružil Unionu Olimpiji, klubu, za katerega si gotovo enkrat v karieri želi nastopiti vsak slovenski igralec. Dogovorili smo se hitro in korektno. S trenerjem Pipanom sva že sodelovala, o moji vlogi pa sva se pogovorila tudi pred letošnjo sezono, zato dobro vem, kaj me čaka in se veselim izziva. Koncentracija je trenutno na reprezentančnih obveznostih, na katere po podpisu pogodbe z Olimpijo odhajam še boljše volje," je povedal Joksimović.

Začetek priprav (brez Pipana) v četrtek

Pozornost nekdanjega člana Kopra, Laškega, Hemofarma, Lokomotive Kuban, Scavolinija in nazadnje Igokee je še vedno usmerjena v reprezentanco, kjer je resen kandidat za nastop na prihajajočem EuroBasketu. Selektor Božidar Maljković zaključnega seznama sicer še ni objavil, Joksimović pa je v dresu Slovenije igral že leta 2005 na EP v Beogradu.

Ob odsotnosti trenerja Pipana, slednji se mudi na pripravah z reprezentanco Makedonije, bodo zmaji v četrtek začeli s treningi pred novo sezono. V Stožicah se bodo zglasili Luka RupnikJaka BrodnikAlen OmićDeividas GailiusDražen BubničAlex StephesonJules AkodoVasilije VučetićAleksandar Lazić in Grega Sajevic, medtem ko se bo Sasu Salin ekipi pridružil po EP, Cedric Jackson pa še ureja dokumentacijo za bivanje v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.