Šport
25 ogledov

Jones prva zvezda kljub novem golu Kopija

MacDonald Kopitar Los Angeles Kings New York Islanders liga NHL Reuters
Mladi vratar Martin Jones je začel drugo tekmo v karieri za Los Angeles Kings in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno za zmago, pri kateri je proti New York Islanders zadel tudi Anže Kopitar (3:0).

Martin Jones morda še ni Jonathan Quick, je pa 23-letni Kanadčan na šele svoji drugi tekmi, ki jo je začel v postavi Los Angeles Kings, prišel do klasičnega "shutouta" in pripomogel moštvu Anžeta Kopitarja do zanesljive zmage nad New York Islanders v Staples Centru. Jones je bil zadnje tri tedne menjava Benu Scrivensu, potem ko je zvezdnik Quick utrpel dolgotrajno poškodbo prepone.

"Lahko je igrati samozavestno, ko stojiš za temi fanti," je po tekmi dejal Jones, ki so mu Kopitar (po podaji Aleca Martineza je v drugi tretjini zadel za 1:0) in soigralci po 16 obrambah skandirali v slačilnici. "Zelo so ponosni na svojo obrambno cono, opravili smo zares dobro delo. Ti fantje so bili izjemni vse odkar sem tukaj. To je izjemna skupina fantov in srečen sem, da sem lahko z njimi prišel do nekaj zmag."

Še naprej prazni naboji z igralcem več

Hrušičan Kopitar je pri novi izjemni obrambni predstavi njegovega moštva zabil prvi gol na tekmi, potem ko se je prvih 20 minut končalo z 0:0. Kralji več kot dveh zadetkov (če ne štejemo kazenskih strelov) na tekmi niso prejeli že vse od 2. novembra, učinek pa je viden tudi v naboru točk (osvojili so vsaj eno na 14 od zadnjih 15 obračunov).

Kopitarju sta se med strelci pridružila še Dustin Brown in Tyler Toffoli, ki je zabil v prazno mrežo. Domači so slavili tretjič zapored, čeprav še naprej peša njihova igra z igralcem več na ledu, ki je v katastrofalnem nizu 0/33.

Fantje, ki v obrambi delajo prave reči

"Izjemno je videti oba vratarja, da sta prišla v igro in odigrala tako, kot sta," je bil zadovoljen tudi Brown. "Veliko fantov imamo, ki v obrambi delajo prave reči. Vsa naša ekipa vztraja pri tem, to pa se vidi pri rezultatih na takšnih tekmah."

Kopitar Martinez Los Angeles Kings New York Islanders liga NHL | Avtor: Reuters Reuters
Vse je sicer kazalo, da bo znova branil Scrivens, ki je prvi pridrsal na led za ogrevanje, toda trener Darryl Sutter je Jonesu že popoldne dejal, da bo v "gajbi" stal prav on. Sutter po tekmi prav tako ni želel izdati, če bo na začetku gostujoče turneje ohranil svoje mesto. Jones je proti Anaheim Ducks na prejšnji tekmi ubranil vseh devet kazenskih strelov za svojo prvo zmago med elito.

Kopitarjeva 20. točka na 22. tekmi

Islanders so klonili z 21 obrambami Kevina Poulina in se počasi bližajo klubskemu rekordu 14 zaporednih porazov leta 2010. V gosteh so izgubili že devetič zapored, kjer tako slabi niso bili že od sezone 1998/99. Kapetan John Tavares je soigralcema Thomasu Vaneku in Brocku Nelsonu sicer pripravil lepi priložnosti v drugi tretjini, toda omenjena nista zadela, Josh Bailey pa je zatresel okvir gola. 

Kopitar je po izvrstni dolgi podaji Martineza na modro črto še osmič v sezoni zadel z lepo potezo. Na zadnjih 22 tekmah je dosegel kar 20 točk. Kapetan Brown je sredi zadnje tretjine izkoristil nesporazum za golom Newyorčanov in zvito zadel za odločilnih 2:0 ter tako malce olepšal svojo ne ravno blestečo statistiko.

Grob nalet omadeževal tekmo v Bostonu

Kings so na "noč legend" znova igrali v svojih vijolično-zlatih dresih v čast svojega legendarnega branilca Larryja Murphyja. Član hiše slavnih je kot novinec postavil rekorda za število golov in podaj kakšnega novopečenega branilca v ligi leta 1981. Kings se zdaj odpravljajo na turnejo štirih gostovanj, prvo jih čaka v Montrealu. 

V Bostonu so bili Pittsburgh Penguins zelo blizu zmagi, a so se domači vrnili v igro tik pred koncem. Najprej je David Krejči izenačil minuto in pol pred iztekom 60 minut, podaljšek pa je nato preprečil Zdeno Chara z zadetkom le 13 sekund pred koncem. Zmago domačih pa je zasenčil grob udarec Shawna Thorntona, ki je zbil Brooksa Orpika na led. Slednjega so morali zaradi udarca v glavo z igrišča odnesti na nosilih.

Ovečkin že pri št. 22

Tyler Seguin je bil prvo ime tekme v Dallasu, ki so jo njegove zvezde dobile s 5:1. Napadalec domačih je Philadelphii Flyers nasul tri gole, vse v drugi tretjini, dodal pa še eno podajo. V kanadskem derbiju so v Ottawi po kazenskih strelih slavili Toronto Maple Leafs. Gostje so bili v rednem delu boljši že s 3:1, a so se domači vrnili z dvema goloma v zadnji tretjini, pri kazenskih strelih pa je bil mož odločitve Mason Raymond.

Za zmago Washington Capitals proti Nashville Predators je zvezdnik domačih Aleksander Ovečkin dosegel že 22. gol v sezoni, prvič v sezoni pa sta zadela še branilca Nate Schmidt in Karl Alzner; vse skupaj je bilo ob 34 obrambah Bradena Holtbyja dovolj za slavje s 5:2.

Liga NHL, rezultati:

Dallas Stars : Philadelphia Flyers 5:1
Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 3:2
Montreal Canadiens : Buffalo Sabres 3:2
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 3:4**
Detroit Red Wings : Florida Panthers 1:2
Tampa Bay Lightning : Winnipeg Jets 1:2*
Washington Capitals : Nashville Predators 5:2
New York Rangers : New Jersey Devils 3:4*
St. Louis Blues : Anaheim Ducks 2:5
Edmonton Oilers : Calgary Flames 1:2*
Los Angeles Kings : New York Islanders 3:0
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.