Šport
25 ogledov

Jones prvič kapituliral: hud poraz LA Kingsov

Cole Kopitar Los Angeles Kings Dallas Stars liga NHL Reuters
Slab večer za losangeleška moštva so z visokim domačim porazom dopolnili hokejisti Los Angeles Kings, ki so pred prazničnim počitkom klonili proti Dallas Stars (2:5).

V Staples Centru je Dallas Stars uspelo prekiniti senzacionalni niz domačega vratarja Martina Jonesa, ki je v postavi Los Angeles Kings kot zamenjava za poškodovanega Jonathana Quicka blestel na praktično vseh tekmah in sploh še ni doživel poraza.

Šok je bil v Kaliforniji na obračunu s Teksačani zato toliko večji, ko je Jones dobil dva zadetka po prvih dveh strelih Dallasa v razmaku dobre minute, ko sta ga premagala Tyler Seguin in Jamie Benn.

Nekega dne je moral izgubiti

Dvorana se je še polnila, ko je slovenski reprezentant Anže Kopitar podal za vodilni gol Justina Williamsa, domačim pa je po zadetkih Seguina in Benna uspelo še enkrat izenačiti prek Jareta Stolla v 17. minuti, a so gostje z juga do konca zabili še trikrat. Valeri Nihuškin je  za novo vodstvo zadel z igralcem več, Cody Eakin in Shawn Horcoff pa sta zadela za končno visoko zmago.

"Ti fantje so odigrali izjemno dobro, sem smo prišli kot šibki nefavoriti. Ampak začeli smo odlično," je soigralce na ledu pohvalil gostujoči vratar Kari Lehtonen. "Govorili smo o tem, kako dobro je igral Jones. Jaz sem skušal reči obrniti, češ: 'Nekega dne mora izgubiti – upajmo, da bo to nocoj.' Ampak res je dober vratar in zabavno ga je spremljati."

Rekord Emeryja nedotaknjen

Jones je do konca tekme zbral le 19 obramb za svoj prvi poraz, potem ko ga je Eakin slabih pet minut pred koncem premagal za odločilni četrti gol večera. Horcoff je nato zabil v prazno mrežo, čeprav ga je v obrambni tretjini spotaknil Drew Doughty. Lehtonen je s 30 obrambami prišel že do 12. gostujoče zmage, trenutnega rekorda lige, tudi domači LA pa ne bo preveč razočaran po šele drugem porazu na zadnjih enajstih tekmah ali tretjem na zadnjih 23.

Brown Los Angeles Kings Ottawa Senators liga NHL | Avtor: Reuters Reuters
Kings so igrali brez obolelega kapetana Dustina Browna, Jones, ki je izenačil 31 let star rekord lige NHL Bob Froeseja z osmo zmago na prvih osmih tekmah v NHL, pa ni uspel izenačiti dosežka Raya Emeryja z devetimi zmagami ob začetku kariere med elito. 23-letni vratar tekme ne bi mogel začeti slabše, potem ko ga je Seguin premagal s strelom nad palico, Benn pa že v enem naslednjih napadov z "bekendom" znotraj kroga za bulije.

"Tako je težko zmagati"

"Razmišljal sem le o tem, da bi ustavil naslednjega, to je vse, kar lahko storiš, ker kar je – je," je po obračunu dejal Jones, prejemnik zgolj osmih golov iz prejšnjih 234 strelov na prvih osmih tekmah kariere. S še eno zmago bi izenačil Quickov klubski rekord po nizu nepremaganosti.

"Imajo nekaj dobrih napadalnih fantov in opravili so dober posel, ampak mislim, da mi nismo dobili tistih velikih obramb takrat, ko smo to potrebovali. Tako je težko zmagati," je še samokritično zaključil Jones.

Zmage za najboljše

Vodilna ekipa lige Anaheim Ducks je kljub zaostanku z 0:2 na koncu s 3:2 slavila pri Washington Capitals, kar je njena rekordna deveta zaporedna zmaga. Zmagoviti gol je v 55. minuti zabil Hampus Lindholm. Drugo najboljše moštvo lige Chicago Blackhawks je prav tako zmagalo, s 5:2 je odpravilo New Jersey Devils. Patrick Sharp je dosegel dva gola za zmagovalce.

Manj uspešni so bili Pittsburgh Penguins, vodilna ekipa vzhodne konference. V Ottawi so doživeli pravi polom in poraz z 0:5. Craig Anderson je obranil vseh 27 strelov in tako dosegel svoj drugi "shutout" sezone. Erik Karlsson je prispeval gol in dve podaji.

Gol večera prinesel zmago Buffalu

Boston Bruins so se z zmago v Nashvillu s 6:2 utrdil na prvem mestu atlantske skupine. Za trenerja Clauda Juliena je bila to 400. zmaga v karieri, junaka tekme pa sta bila ob vratarju Tukki Rasku še Jarome Iginla z dvema goloma in Carl Soderberg z golom in dvema podajama.

Gol večera je odločil tekmo med Buffalo Sabres in Phoenix Coyotes, ki jo je po podaljšku dobil prvi z 2:1. Branilec ekipe Sabres Mark Pysyk je streljal, zadel Martina Hanzala, plošček se je dvignil nad vratarja Mika Smitha, pristal v njegovi majici na hrbtni strani, vratar kojotov, ki ni vedel, kje je plošček, pa je nato zadrsal v gol in tako končal tekmo.

Colorado klonil po loteriji

Na drugih tekmah so New York Rangers po kazenskih strelih premagali Toronto Maple Leafs (2:1), Carolina Hurricanes so doma izgubili proti Columbus Blue Jackets (3:4), Detroit Red Wings so z 0:3 klonili pred New York Islanders (gostje so vse tri gole dosegli v prvi tretjini), Florida Panthers z 1:6 pred Tampo Bay Lightning, ki je dosegla peto zaporedno zmago, Philadelphia Flyers pa so s 4:1 odpravila Minnesoto Wild.

Calgary Flames so po kazenskih strelih s 4:3 premagali St. Louis Blues, San Jose Sharks prav tako po kazenskih strelih s 5:4 Colorado Avalanche, Edmonton Oilers pa so zanesljivo s 6:2 ugnali Winnipeg Jets. Pred hokejisti v NHL so zdaj trije dnevi prazničnega počitka.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Phoenix Coyotes 2:1*
New York Rangers : Toronto Maple Leafs 2:1**
Washington Capitals : Anaheim Ducks 2:3
Carolina Hurricanes : Columbus Blue Jackets 3:4
Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 5:0
Detroit Red Wings : New York Islanders 0:3
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 1:6
Philadelphia Flyers : Minnesota Wild 4:1
Chicago Blackhawks : New Jersey Devils 5:2
Nashville Predators : Boston Bruins 2:6
Calgary Flames : St. Louis Blues 4:3**
Edmonton Oilers : Winnipeg Jets 6:2
Los Angeles Kings : Dallas Stars 2:5
San Jose Sharks : Colorado Avalanche 5:4**

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.