Šport
45 ogledov

Jones še kar ne pozna poraza

Martin Jones Anže Kopitar Alec Martinez Anaheim Ducks Los Angeles Kings NHL Reuters
Los Angeles Kings so doma s 3:0 ugnali Edmonton. Anže Kopitar tokrat ni vpisal nobene točke, se je pa v zgodovino ekipe vpisal mladi vratar Martin Jones.

Martin Jones je proti Edmontonu odigral šesto tekmo v ligi NHL in jih prav toliko tudi dobil. S tem je postal prvi vratar v zgodovini ekipe Los Angeles Kings, ki je zmagal na prvih šestih tekmah. S 24 obrambami proti Edmonton Oliers je svojo mrežo še tretjič v manj kot dveh tednih ohranil nedotaknjeno, s čimer se je na prvem mestu lige v tem elementu izenačil z vratarji kot so Martin Brodeur, njegov soigralec Ben Scrivens in Tuukka Rask.

Zadetke ob zmagi Kraljev so tokrat prispevali Dwight King v prvi tretjini, Jordan Nolan v zadnjem delu igre in kapetan Dustin Brown, ki je gol dosegel v prazno mrežo v zadnji minuti tekme. Klub Anžeta Kopitarja z novo zmago zaseda drugo mesto v pacifiški diviziji in tretje mesto v celotni ligi.

Filppula v treh minutah potopil Otočane

Na preostalih tekma so se po koncu lahko najbolj kislo držali pri New York Islanders. Ti so doma proti Tampa Bay namreč sredi zadnje tretjine povedli z 2:0, nato pa jih je v obup spravil gostujoči napadalec Valtteri Filppula. Ta je najprej tri minute pred koncem izid znižal nato pa le štiri sekunde pred koncem z drugim golom ekipi popeljal v podaljšek. 

Pet minut dodatka se je končalo brez zadetka, pri kazenskih strelih pa je Finec znova stopil v akcijo in kot prvi o gostov izkoristil svoj poizkus. Za goste je zadel še Nikita Kučerov, pri domačih pa sta ob zadetem strelu Fransa Nielsna zgrešila Tomas Vanek in John Tavares in Otočani so se morali za zmago obrisati pod nosom.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Calgary Flames 2:0
Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 1:3
New York Islanders : Tampa Bay Lightning 2:3*
Buffalo Sabres : Winnipeg Jets 4:2
Philadelphia Flyers : Washington Capitals 5:2
Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 2:5
Montreal Canadiens : Phoenix Coyotes 3:1
St. Louis Blues : San Jose Sharks 2:4
Minnesota Wild : Vancouver Canucks 3:2*
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 1:3
Dallas Stars : Colorado Avalanche 3:2
Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 3:0

* - zmaga po izvajanju kazenskih strelov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.