Šport
25 ogledov

Jones vs. Silva? Ne v bližnji prihodnosti!

Jon Jones UFC
Jon "Bones" Jones (15 zmag – 1 poraz) je ta konec tedna v poltežki kategoriji UFC še enkrat več obranil šampionski pas, v zadnjih devetih mesecih pa je premagal tri nekdanje UFC prvake. Brez dvoma je eden od najbolj vročih borcev ta čas.

Še več, predsednik UFC Dana White je prepričan, da je Jones drugi najboljši borec na tem planetu, takoj za izjemnim Brazilcem Andersonom Silvo (31-4), ki kraljuje v srednji kategoriji. A če ste pri sebi že pomislili, kako dobro bi bilo videti borbo teh dveh nasprotnikov, pozor. "Ne vidim, kako bi lahko do te borbe prišlo v bližnji prihodnosti," je Dana White dejal na novinarski konferenci po UFC 140 v Torontu.

V zadnjih 12 mesecih se je v svetu MMA zgodilo veliko stvari. Ko je UFC letos prvič obiskal Toronto, so s superborbo vsi mislili na obračun Silve in Georgesa St-Pierra. A GSP se od aprila ni boril in se ne bo še približno 10 mesecev zaradi nove poškodbe kolena. V tem času je Jones premagal nekdanje prvake Mauricia "Shoguna" Ruo, Quintona "Rampagea" Jacksona in Lyota Machido, na drugi strani pa ima Silva za seboj neverjeten niz 14 zmag v zadnjih petih letih. V srednji kategoriji je premagoval velika imena, kot so Vitor Belfort, Patrick Cote, Rich Franklin, Dan Henderson, Chris Leben, Travis Lutter, Demian Maia, Thales Leites, Nate Marquardt, Yushin Okami in Chael Sonnen, vseeno pa njegovi kritiki opozarjajo, da je njegova premoč bolj posledica slabe konkurence v tej težnostni kategoriji kot pa njegovih dejanskih sposobnosti.

Do "sanjske borbe" pa bi prišlo, če bi se Silva odločil za prehod v poltežko kategorijo, a White meni, da trenutek ni pravi. "Jon Jones je mlad. Ima 24 let. Nastopa v poltežki kategoriji, kjer se bori z najboljšimi nasprotniki. Kar ljudje morajo vedeti, je, da je Anderson Silva star 37 let in da se bori v drugi kategoriji." Še ene zadeve ne gre pozabiti. Jones je letos oddelal štiri borbe in želi zdaj štiri ali pet mesecev trenirati, preden se bo naslednjič preizkusil v oktagonu. Takrat se bo pomeril z boljšim iz obračuna med Philom Davisom in Rashadom Evansom, čeprav ga je javno izzval tudi Henderson. Silva trenutno zdravi poškodovano ramo, v oktagon pa naj bi se vrnil maja ali junija prihodnje leto, ko ga čaka boljši iz obračuna med Markom Munozem in Chaelom Sonnenom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.