Šport
20 ogledov

Jones zasenčil tudi Arianny

Jon Jones UFC 135 UFC
Najmlajši prvak v zgodovini UFC Jon Jones je še enkrat več potrdil svoj razkošni talent. "Bones" je suvereno prvič ubranil naslov proti izzivalcu in nekdanjemu prvaku Quintonu Rampageu Jacksonu in z izjemno predstavo zasenčil tudi vročo oktagon dekle Arianny Celeste. V drugi borbi večera veteranov je Josh Koshcheck z nokautom v prvi rundi premagal Matta Hughesa.

Jon Jones je z zmago na UFC 135 v Denverju postal prvi po Lyotu Machidi, ki mu je uspelo ubraniti naslov v lahko-težki kategoriji. Quinton Rampage Jackson je bil pred borbo zelo samozavesten in prepričan v svojo zmago, a tega v oktagonu ni potrdil. "Bones" je vsem dvomljivcem, ki so dvomili vanj, odgovoril z izjemno predstavo in po davljenju v 4. rundi ubranil naslov. Jones je Rampagea držal na razdalji in praktično ves čas nadzaroval borbo in potrdil, da je pri 23.letih pripravljen, da postane morda celo eden od najboljših MMA borcev v zgodovini. Jones bo svoj naslov drugič branil proti Rashadu Evansu, ki pa mu po novi impresivni predstavi Jonesa marsikdo ne pripisuje prav veliko možnosti.

Kdo ga lahko premaga? Nihče!

"Kapo dol pred njim. Mislil sem, da bom nekako uspel skrajšati razdaljo, toda Jon Jones je premočan. Drugačen je, zelo visok in resnično je zelo dober. Verjamem, da bo še dolgo ostal na vrhu. Trenutno pa ne vidim nikogar, ki bi ga lahko premagal," je Rampage po borbi izrazil veliko spoštovanje do Jonesa. "Borba me je veliko naučila o mojih sposobnostih in stvareh, ki jih moram izboljšati. Občasno sem kot majhna deklica. Pripravljali smo se na stil, s katerim smo menili, da bomo premagali Rampagea in uspelo je," pa je po borbi povedal novi/stari prvak Jones. Pred borbo je bilo predvsem s strani izzivalca kar nekaj "trash talka": "Quintonu sem povedal, da ga občudujem in spoštujem. Poskušal sem se obnašati, kot da sva dva leva, kar sva tudi bila, toda resnica je, da se zgledujem po njem. Gledal sem ga dolgo časa. Pravzaprav sem mu povedal, da ga imam rad in mi je bilo v čast boriti se z njim. To je bilo 100 odstotno spoštovanje. Prepričan sem, da se bova od sedaj naprej dobro razumela." Jonesa zdaj čaka Evans, s katerim sta si včasih delila telovadnico.

Koscheck Hughesa poslal v pokoj?

V drugi borbi večera je Josh Koscheck že v prvi rundi nokutiral Matta Hughesa, ki bi po drugem zaporednem težkem porazu (na UFC 123 ga je že po 21 sekundah v tretjem delu njune trilogije nokautiral B.J. Penn) utegnil končati kariero. Član hiše slavnih sicer ni napovedal odhoda v pokoj, vendar UFC prosil za nekaj dodatnega časa, da dobro premisli o naslednji potezi.

V preostalih borbah v glavnem delu je bivši K-1 prvak Mark Hunt vpisal drugo zmago v najmočnejši svetovni MMA organizaciji, potem ko je po soglasni sodniški odločitvi premagal Bena Rothwella. Nate Diaz je v prvi rundi z vzvodom na roki ugnal Takanorija Gomija, Travis Browne pa je bil po soglasni sodniški odločitvi boljši od Roba Broughtona.

UFC 135: Jones vs. Rampage

Borba večera:
Jon "Bones" Jones : Quinton "Rampage" Jackson (davljenje, 4R)

Glavne borbe:
Josh Koshcheck : Matt Hughes (KO, 1R)
Travis Browne : Rob Broughton (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Nate Diaz : Takanori Gomi (vzvod na roki, 1R)
Mark Hunt : Ben Rothwell (3:0, soglasna sodniška odločitev)

Uvodne borbe:
Tony Ferguson : Aaron Riley (TKO, 1R)
Tim Boetsch : Nick Ring (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Junior Assuncao : Eddie Yagin (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Takeya Mizugaki : Cole Escovedo (TKO, 2R)
James Te Huna : Ricardo Romero (KO, 1R)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.