Šport
25 ogledov

Jubilejni 200. zadetek Spezze

Enega od petih zadetkov Senatorjev je dosegel in se ga veselil Jason Spezza. Žurnal24 main
Jason Spezza je ob zmagi svoje Ottawe na domačem ledu proti Carolini s 4:3 zabil že svoj jubilejni 200. zadetek v rednem delu lige NHL.

Hokejisti v severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali štiri tekme. Toronto in Calgary sta na gostovanjih pri Anaheimu oziroma Minnesoti slavila s po 5:2, St. Louis je v Columbusu zmagal z 2:1, edino domačo zmago pa je dosegla Ottawa, ki je s 4:3 ugnala Carolino.

Prav na tekmi v Ottawi je jubilejni 200. zadetek v rednem delu lige NHL dosegel Jason Spezza, ki je sicer mrežo Caroline zatresel dvakrat, svoj prvenec v ligi pa je zabil David Runblad.

"Kar nekaj časa je že minilo, odkar sem zadnjič zadel. Lepo je, da sem končno dosegel ta 200. zadetek. To je velik dosežek in nekaj, na kar sem lahko ponosen. Upam, da sledi še več zadetkov in podobnih občutkov," je po tekmi dejal Spezza, ki je prekinil niz 11 tekem, na katerih ni premagal nasprotnega vratarja, in dodal: "Bil sem samo vesel, da sem zadel. V tistem trenutku nisem pomislil na to, da je 200. gol, a so me hitro spomnili. O njem sem razmišljal že nekaj tekem, toda ker precej časa nisem zadel, sem kar malce pozabil na vse skupaj."

V St. Paulu sta Alex Tanguay in Jarome Iginla z zadetkoma v zadnji tretjini tlakovala pot proti prvi Calgaryjevi zmagi po treh zaporednih porazih. "Ljudje mislijo, da smo po 22 tekmah že odpisani. Toda mi ne delimo tega mnenja. Ta zmaga je zagotovo velika spodbuda za naprej, saj smo dosegali gole proti eni najboljših ekip v ligi," je povedal Iginla.

V Anaheimu, ki je doživel že sedmi zaporedni poraz in je druga najslabša ekipa lige, pa je bil glavni junak Torontove zmage Tyler Bozak z dvema zadetkoma. V Columbusu so gledalci spremljali tesen obračun, ki ga je v zadnji tretjini v prid gostov iz St. Louisa odločil David Backes.

Liga NHL:

Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 4:3
Columbus Blue Jackets : St. Louis Blues 1:2
Minnesota Wild : Calgary Flames 2:5
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 2:5

Liga NHL:

Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 4:3
Columbus Blue Jackets : St. Louis Blues 1:2
Minnesota Wild : Calgary Flames 2:5
Anaheim Ducks : Toronto Maple Leafs 2:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.