Šport
47 ogledov

Junake čakajo prvaki: "Tokrat smo mi Čehi"

Goran Dragić (Slovenija - Češka) Eurobasket Saša Despot
Slovenski reprezentanti so prepričani, da bodo lahko proti Špancem zaigrali precej bolj sproščeno kot proti Češki.

"Jutri (v četrtek, op. a.) bo lažje, saj bomo mi v takšnem položaju kot danes Čehi. Vsi pričakujejo uspeh Španije. Oni morajo zmagati. Mi s porazom ne izgubimo veliko, z zmago pa ogromno pridobimo. Verjamem, da bomo bolj sproščeni," je po dvoboju in težki zmagi (62:60) razmišljal Boštjan Nachbar. Tokrat se bodo Slovenci pomerili s prvaki z zadnjih dveh evropskih prvenstev Španci.

Zelo podobno je razmišljal kapetan Jaka Lakovič: "Španija je brez dvoma eden izmed favoritov za končno zmago, tako da bomo lahko igrali precej bolj sproščeno. Poraz ne bi bil nič tragičnega in mislim, da bomo mi tokrat v položaju, v katerem so bili Čehi na tekmi proti nam."

"Le malce sem si lahko ogledal njihovo tekmo s Hrvaško. Imajo izvrstne posameznike. Taktično se ne bomo mogli veliko pripravljati, saj si dvoboji sledijo prehitro. Predvsem bomo morali pustiti srce na igrišču," pa je dejal Jaka Blažič. Španci so sicer na svoji prvi tekmi zanesljivo premagali Hrvaško (68:40).  

EP v košarki, 2. kolo:

Skupina C

Ob 14.30:
Hrvaška – Gruzija

Ob 17.45:
Poljska – Češka

Ob 21.00:
Slovenija – Španija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.