Šport
21 ogledov

Junaški odpor Korejcev

1/27
Žurnal24 main
Brazilci so povsem v nasprotju s pričakovanji imeli veliko težav z žilavimi Severnimi Korejci. Petkratni svetovni prvaki so slavili le z 2:1 in se niso proslavili.

Čeprav so po prvem polčasu tisti, ki jim eni izmed favoritov prvenstva niso pri srcu, upali, da bo na prvenstvu prišlo do velikega presenečenja, se to vendarle ni zgodilo.

V prvem polčasu si Brazilci kljub premoči niso pripravili niti ene resnejše priložnosti. Svoj obup ob strnjeni obrambi Severne Koreje so kazali s streli od daleč, a korejski vratar je moral posredovati le nekajkrat. Še najbolj nevarno je bilo v 21. minuti, ko je Robinho streljal iz obrata, a vratar ni imel težkega dela, da je žogo zaustavil. Nekaj več dela je imel Myong Guk ob koncu prvega polčasa, ko se je za strel od daleč z desne strani odločil Maicon, a branilec korejske mreže je žogo odbil v kot. Na drugi strani so Korejci izvedli nekaj nevarnih protinapadov, a tudi oni niso prišli do omembe vredne priložnosti.

Petkratni svetovni prvaki so v deseti minuti nadaljevanja vendarle prišli do olajšanja. Potem ko nenatančnost Bastosa iz prostega strela in Robinha ni bila najboljši obet, pa je v hladnem vremenu (tekma se je začela pri treh stopinjah Celzija) za lažjo sapo pri Brazilcih poskrbel bočni igralec Maicon. Po podaji Elana v prazen prostor se je igralec Interja za strel odločil z mrtvega kota, vratar kota ob vratnici ni dobro pokril in žoga se je znašla v mreži.

Če so želeli do ugodnega izida, so se morali Azijci vsaj nekoliko odpreti. Seveda pa je bila to voda na mlin tehnično odlično podkovanim tekmecem, ki več prostora znajo izkoristiti. Zapravljena priložnost Luisa Fabiana, ki je z ugodnega položaja streljal čez gol, je bila napoved, da se bo mreža še tresla. In v 72. minuti se tudi je. Robinho je v kazenskem prostoru lepo našel Elana, ta pa je z natančnim strelom končal akcijo in s tem tudi dvome, kdo bo zmagovalec.

Po drugem golu so Brazilci nekoliko zmanjšali obsežnost napadov, tekmeci pa so jih povečali, zato so bili tudi nagrajeni. V 89. minuti je Julia Cesarja po samostojnem prodoru premagal Ji Yu Nam. Toda do konca je bilo premalo časa za preobrat, najbrž pa tega ne bi dopustili niti Južnoameričani, tudi če bi bilo časa več.

Svetovno prvenstvo, skupina G, prvo kolo:


Brazilija : Severna Koreja 2:1 (0:0)
Maicon (55), Elano (72); Dži Jun Nam (89)

Slonokoščena obala : Portugalska 0:0

Lestvica: 1. Brazilija 3 točke, 2. Portugalska 1, 3. Slonokoščena obala 1, 4. Severna Koreja 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.