Šport
30 ogledov

Juninho: "Dunga je kot Domenech!"

Juninho si je evropsko ime ustvaril pri Lyonu, kjer je zaslovel s svojimi projek Žurnal24 main
Izpad Brazilije je za njene državljane nekaj osebnega. To je država, kjer je doma 200 milijonov "selektorjev". Tak je tudi nekdanji reprezentant Juninho, ki Dungo primerja z Raymondom Domenechom.

V reprezentančnem pogonu ga sicer ni že od leta 2006, toda Juninho Pernambucano kot vsak brazilski nogometni zaljubljenec še vedno spremlja tekme selecaa. Po tem, ko je v ponedeljek Dunga tudi uradno postal bivši selektor, je Juninho proti njemu izstrelil kar nekaj težkih obtožb. V Južnoafriški republiki naj bi po njegovem mnenju storil veliko napak.

Zakaj ni mogel vzeti Ronaldinha? Tudi do 70 % je boljši od večine. Lahko bi prevzel nekaj Kakájevega bremena, saj Kaká ni igral najbolje.
Juninho

"Žalosten sem, ampak ne presenečen (zaradi izpada Brazilije, op. p.)," je Juninho povedal za francoski Journal du Dimanche. "Ta ekipa je bila pokvarjena in prva oseba, ki je bila odgovorna za to, je bil Dunga." Nekdanji vezist in kapetan Lyona je še spomnil na (ne)upravičeno spregledanega Ronaldinha. Slednji bi po njegovem mnenju prišel še kako prav: "Zakaj ni mogel vzeti Ronaldinha. Tudi do 70 % je boljši od večine. Lahko bi prevzel nekaj Kakájevega bremena, saj Kaká ni igral najbolje. Marcelo bi prav tako moral biti v ekipi, toda Dunga je raje ostal pri ekipi, ki je osvojila Pokal konfederacij leta 2009."

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Brazilci kljub slavju na omenjenem turnirju, ki služi kot uvod pred SP, niso bili navdušeni nad tem, kar je prikazala njihova reprezentanca. Če so se generacije pred njimi "igrale" z žogo, je bilo "igranje" pod Dungovim režimom v tretjem ali celo četrtem planu: "Škoda, da nam je bila odvzeta možnost igrati na naš način. Ni bilo kreativnosti. Več igralcev je igralo na nepravih pozicijah. Na svetovnem prvenstvu se to ne oprosti," je povedal Juninho.

Vedeli smo, da bi Felipe Melo lahko 'počil'. In to se je tudi zgodilo. Dunga je naredil veliko napak.
Juninho

Največji tragik in grešni kozel brazilskega izpada je seveda postal vezist Felipe Melo. Z nepremišljenim startom si je v trenutku norosti prislužil enega najbolj neumnih rdečih kartonov v zgodovini SP in pustil soigralce na cedilu v trenutkih, ko so lovili igro in rezultat: "Vedeli smo, da bi Felipe Melo lahko 'počil'," nadaljuje Juninho. "In to se je tudi zgodilo. Dunga je naredil veliko napak. Zdaj moramo spremeniti vse in se pripraviti na SP leta 2014. Zamenjajmo trenerja, tehnični komite, zdravniško službo, ljudi, ki skrbijo za odnose z javnostmi ... Ne moremo ostati takšni, kot smo zdaj."

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za zaključni salvo po ubogem Dungi je Juninho izbral še najnižji možni udarec in ga primerjal s trenerjem (selektorjem), katerega v tem trenutku ne bi želel najeti niti Interblock – zdaj že bivšim francoskim selektorjem Raymondom Domenechom. "Se lahko Dungo primerja z Domenechom? Ja. Na žalost sta si podobna," je izstrelil Juninho. "Dunga ljubi konflikt – hrani se z njim. Njegovo komuniciranje je bilo katastrofalno. Okoli Selecaa je prinesel negativno energijo. Ljudem bi moral pustiti, da govorijo, toda ne – naredil je isto kot Domenech in se postavil v položaj 'enega proti vsem'."

Mislim, da je Domenech napravil enako napako kot Dunga. Zgradil je ekipo po svoji podobi, ki temelji bolj na sili kot na tehniki.
Juninho

Juninho je seveda dolga leta igral v Franciji in izrazil tudi žalost nad kaotično situacijo v taboru galskih petelinov. "Mislim, da je Domenech napravil enako napako kot Dunga. Zgradil je ekipo po svoji podobi, ki temelji bolj na sili kot na tehniki." Ogenj bruhajočemu Juninhu na koncu niso ušli niti vsi preostali nogometaši na SP, ki jih je okrcal za slabe predstave v JAR in dodal, da famozna žoga jabulani niti slučajno ne more biti razlog: "Kupil sem si eno in jo šel testirat. Potrebuješ malo vaje, toda žoga je 'slastna'. Res je slab izgovor!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.