Šport
20 ogledov

KAC ni dovolil presenečenja: zmaji brez točk

ropret mušič telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
Hokejisti Telemacha Olimpije so na gostovanju pri KAC povedli in nato izenačili v zadnji tretjini, tudi to pa ni bilo dovolj za kakšno krvavo potrebno točko v ligi Ebel (2:4).

Proti aktualnim prvakom lige Ebel, igralcem celovškega KAC, so hokejisti Telemacha Olimpije doživeli 17. poraz na 18. tekmi v sezoni. Ljubljančani so na vseh desetih gostujočih tekmah ostali brez zmage. Pravega časa za počitek slovenske ekipe ne bo, že v petek jo čaka nova tekma, ko bo gostovala v Gradcu. V nedeljo se bo na domačem ledu pomerila še z Znojmom, ki je bil od zmajev boljši v torek.

Domači hokejisti bi lahko do vodstva prišli v drugi minuti, toda strel Thomasa Kocha je bil preslab. Ljubljančani so do prvega strela prišli v sedmi minuti, poizkusil je Jeff Ulmer, iz protinapada je bil nevaren Herbert Ratz.

Verlič za vodstvo

Gosti so ubranili dve izključitvi, ko so prvič imeli igralca več pa so zadeli. Odbitek je za hrbet Reneja Swetteta potisnil Miha Verlič. Naslednjo minuto so imeli ljubljanski hokejisti znova igralca več na letu, toda niso izkoristili številčne prednosti. Po napaki obrambe je Tyler Scofield iz drugega poizkusa zatresel drugič ljubljansko mrežo.

Na začetku druge tretjine so zmaji prišli do priložnosti, streljal je Gregor Koblar, nato pa so pobudo prevzeli domači igralci. Rezultat se ni spremenil do 25. minute, ko je najprej streljal Koch, plošček pa v gol spravil Michael Siklenka.

KAC zadel z igralcem manj

Ljubljančani so vzpostavili ravnotežje, v 31. minuti je močno streljal Nicholas Ross, na drugi strani se je Scofield sam znašel pred Jerryjem Kuhnom, ki je dobil ta dvoboj. Za goste bi lahko v drugem delu zadel Ken Ograjenšek, ki ni izkoristil podaje Verliča, do konca tretjine pa so bili Celovčani znova nevarnejši tekmeci.

V zadnji tretjini so Ljubljančani pritisnili od prve sekunde, njihov trud je v 42. minuti unovčil Ograjenšek, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Žige Pešuta. Za goste je dve minuti kasneje sprožil še Koblar.

V 49. minuti so domači ob igralcu manj povedli, zadel je Tyler Spurgeon. Zmaji so vse sile preusmerili v napad, še najbližje zadetku je bil Nicholas Ross, a je zadel vratnico. Minuto zatem je Koch odločil tekmo, gosti pa so bili blizu zadetka še v zaključku tekme, a strela Ograjenška in Rossa nista našla cilja.

Liga Ebel, 20. kolo:

KAC Celovec : Telemach Olimpija 4:2 (1:1,1:0, 2:1)
Scofield (20), Koch (25, 57), Spurgeon (49); Verlič (18), Ograjenšek (42)

Innsbruck : Red Bull Salzburg 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
VSV Beljak : Sapa Fehervar 6:3 (0:0, 3:1, 3:2)

Komentarjev 1
  • vico 19:17 31.oktober 2013.

    gremo zmajiiiiiiiiiiiiiiiiiii