Šport
1827 ogledov

Kadil kot Turek, a maraton pretekel v treh urah in pol

Maraton na Kitajskem Profimedia
Neverjetna zgodba prihaja s Kitajske ...

Na nedavnem maratonu v kitajskem mestu Jiande je večino pozornosti ukradel tekač, ki je verižno kadil ves čas maratona. Kot je razvidno s fotografij, je s seboj nosil (vsaj) eno škatlico cigaret, si jih prižigal kot po tekočem traku, a obenem (uspešno) tekel. Ne le, da je škodil sebi, ob tem je škodil tudi tistim tekačem, ki so tekli okoli njega in vdihovali cigaretni dim. 

Navkljub verižnemu kajenju je kitajski tekač z vzdevkom "Stric Chen" maraton pretekel v za 50-letnega rekreativca zavidljivem času treh ur, 28 minut in 45 sekund. Jasno je, da je po maratonu hitro postal spletna senzacija, in sicer je sprva zaokrožil po kitajskem družbenem omrežju Weibo, nato pa se je njegova prepoznavnost kot blisk razširila po celem svetu.

Kot so še dodali organizatorji maratona, je "Stric Chen" v cilj prišel kot 574. tekač omenjenega maratona, na katerem je bilo skoraj 1500 tekačev. Mnogi uporabniki družbenega omrežja Weibo niso bili najbolj navdušeni nad njegovim početjem, dejali so, da bi ga morali odstraniti z maratona, saj da je s svojim početjem ogrožal tudi sotekmovalce. A skok v pravila maratona kažejo na to, da kajenje ni prepovedana metoda, ugotavljajo tuji novinarski kolegi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.