Šport
12 ogledov

Kaj čaka Zavca v ZDA?

Mayweather Jr. v ringu ne pozna poraza. Precej slabše pa mu gre v zasebnem življ
1/18
Žurnal24 main
Floyd Mayweather ml., boksar veltrske kategorije, je po 12 rundah trdega boja v Las Vegasu premagal Shanea Mosleya. V drugi rundi je bil sicer blizu knockdowna, toda kljub je nakoncu zasluženo slavil.

Naš najboljši boksar vseh časov, Dejan Zavec, se še vedno ni odločil, ali se bo po boju za drugo ubranitev naslova svetovnega prvaka veltrske kategorije po verziji IBF preselil čez lužo. V kolikor se bo to zgodilo, obstaja precejšnja verjetnost, da se bo v ringu srečal s Floydom Mayweatherjem, ki je v noči na nedeljo v MGM Grand Garden Areni po 12 rundah premagal Shanea Mosleya.

Mayweather ostaja tako neporažen po 41 profesionalnih bojih, toda zmaga proti Mosleyu je bila vse prej kot lahka, saj je bil v drugi rundi blizu knockdowna, toda to je bila tudi edina runda, ki je pripadla Mosleyu in na koncu se je veselil Mayweather. Dvoboj si je ogledal tudi najboljši boksar vseh časov Muhammad Ali.

Nekateri se najbrž sprašujete, kaj najboljše boksarje sveta vleče v Zdržene države, kjer se ponavadi sploh ne borijo za naslov po kateri izmed verzij svetovne boksarske zveze. Naj vam nekoliko razjasnimo zadevo. Mosley, ki je dvoboj izgubil, je za nastop prejel plačilo v višini 7 milijonov $, poleg tega pa mu pripada tudi delež iz plačila televizijskih pravic, medtem ko bo zmagovalec dvoboja bogatejši za vsaj 22,5 milijona $. Naj kot zanimivost dodamo zgolj še to, da je Mayweather za svojo prvo zmago pred 14 leti prejel plačilo 2500$.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.