Šport
25 ogledov

Kaj so povedali športniki leta ...

Tina Maze je bila drugič v karieri okronana z naslovom najboljše slovenske šport
1/22
Žurnal24 main
Tina Maze je postala najboljša športnica, Dejan Zavec najboljši športnik in nogometna reprezentanca najboljša ekipa leta 2010. "Stvari znova dobijo svoj smisel," je po prejemu dejal Dejan Zavec.

Črnjanka je po razglasitvi nagrade povedala, da je naslov pričakovala. "Priznati moram, da sem nagrado pričakovala, nikoli pa ne veš, kako se bodo ljudje odzvali pri glasovanju, saj so se v pretekli sezoni dogajale čudne stvari. Seveda pa sta dve kolajni, ki sem ju osvojila na olimpijskih igrah, velik uspeh in nagrada pričakovana," je po podelitvi dejala Tina Maze: "Na to priznanje gledam bistveno drugače kot na tisto, ko sem pred petimi leti prvič postala športnica leta. Takrat sem bila še mlada in to je bilo zame veliko presenečenje."

Stvari znova dobijo smisel.
Dejan Zavec

 

 

Če je nagrado Tina pričakovala, pa je vsekakor ni boksarski svetovni prvak v velterski kategorijo po različici IBF Dejan Zavec: "Vsi, ki me poznajo, vedno, da si nisem upal niti pomisliti na to, da bi bil izbran za športnika leta. Je pa to zame izjemna čast in veliko poplačilo za vse napore, tudi v časih temnih dni, naporov. Stvari znova dobijo svoj smisel."

 

Predsednik republike Danilo Türk je z zlatim redom za zasluge odlikoval boksarja Dejana Zavca, z redom za zasluge pa alpinista Silva Kara in Franca Kneza.

V imenu članov nogometne reprezentance, ki je postala najboljša ekipa, je nagrado sprejel selektor Matjaž Kek, ki je poudaril, da naslov ob časti in ponosu prinaša tudi obvezo po uspešnem nastopanju v prihodnje. "Nogomet je spet in. Upam, da se bo takšno leto še kdaj ponovilo. O tem sem skorajda prepričan. Imamo namreč izjemno nadarjeno generacijo fantov, prihajajo pa tudi novi. Treba je le trdo delati. Še enkrat čestitke vsem nagrajencem z upanjem, da bi športnice in športniki še naprej dosegali tako bleščeče rezultate, ki so nam vsem v ponos,'' je med drugim dejal Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.