Šport
46 ogledov

Kaj takšnega se na OI še ni pripetilo

bojan tokić rio 2016 olimpijske igre Stanko Gruden/STA Bojan Tokić
V osmini finala se je na olimpijskem turnirju v namiznem tenisu poslovil najboljši slovenski predstavnik Bojan Tokić, ki je moral priznati premoč evropskemu prvaku.

Namiznoteniški obračun v povprečju traja približno pol ure. V ponedeljek je dvakratna svetovna prvakinja Ding Ming za zmago v štirih nizih potrebovala 21 minut. Prvi nosilec v konkurenci moških posameznikov Ma Long je za zmago v tretjem krogu nad Dancem Jonathanom Grothom potreboval pičlih 19 minut. Dvoboj Bojana Tokića je bil občutno daljši.

Slovenski šampion in Dimitrij Ovčarov sta za prvi niz, ki je štel rekordnih 64 točk, potrebovala kar 26 minut. Z izidom 33:31 je pripadel Tokiću, ki je dobil 18 točk na svoj začetni udarec in 15 na servis na nasprotnika. Ubranil je kar devet zaključnih žogic nemškega igralca in potreboval 14 svojih. 

Tokiću je v nadaljevanju zmanjkalo moči in Nemec je slavil s 4:1 v nizih. Čeprav je izgubil vojno, je v prvem nizu dobil eno najzanimivejših bitk na letošnjih olimpijskih igrah. S svojo predstavo je lahko upravičeno zadovoljen.

Z uvrstitvijo v osmino finala je izpolnil zastavljeni cilj, a Nemcu, ki ni želel trenirati z njim, ker naj bi bil preslab, se mu na žalost ni uspelo oddolžiti. ''Pred dnevi sem hotel z njim trenirati, a me je zavrnil, češ da sem preslab. Zdaj bi mu rad pokazal, kdo je preslab,'' je pred obračunom osmine finala dejal Tokić, ki bo imel novo priložnost za maščevanje že na oktobrskem evropskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.