Šport
26 ogledov

Kajakašici veslali brezglavo

Kvalifikacije kajakašic in kanujev dvosedov niso minile po slovenskih željah. V polfinale se je uspelo uvrstiti le dvojcu Nejc Višnar – Urban Jarc. Kajakašici razočarali.

V prvem teku kvalifikacij sta zelo dobro nastopila Nejc Višnar in Urban Jarc, ki sta bila z osem sekundnim zaostankom 17. Prehitela sta nosilce kolajn z največjih tekmovanj, med njimi francoski dvojici Troquenet-Voyemant in brata Luquet, tretje uvrščena z letošnjega EP Slovaka Petra in Ladislava Škantarja, nemško dvojico Becker – Henze ... Vodilne položaje so po pričakovanjih zasedle slovaške in češke posadke. Na prvem mestu sta bila dvojčka Peter in Pavol Hochschorner iz Slovaške, druga češka naveza Marek JirasTomaš Mader in tretja Slovaka Tomaš Kucera – Jan Batik.

Dvojec zanesljivo
V drugi vožnji sta Višnar in Jarc naredila nekaj več napak kot v prvi, saj sta si nabrala kar osem kazenskih sekund, vendar njuno napredovanje v polfinale ni bilo ogroženo. Nejc Višnar je bil po tekmi dobre volje: "Z današnjo tekmo sem zadovoljen. Uvrstila sva se v polfinale. Napake sva delala v obeh vožnjah, v prvi na enem delu proge, v drugi pa na drugem. V polfinalu bova veslala po najboljših močeh." Tudi po drugi vožnji sta Ljubljančana zadržala 17. mesto. Najhitrejša v kvalifikacijah sta bila dvojčka Kay in Robby Simon iz Nemčije, pred Čehoma Volf – Štepanek in Slovakoma Hochschorner.

Nina Mozetič © Nina Jelenc

 
Dekleti brez rešitve
V ženski konkurenci sta precej pod pričakovanji nastopili Primorki Nina Mozetič in Urša Kragelj . Če je imela Nina Mozetič po prvi vožnji še nekaj možnosti za uvrstitev v nedeljski polfinale, je Urša Kragelj vse upe pokopala s 114 kazenskimi sekundami. Tudi Mozetičeva je prejela 50 kazenskih sekund za izpuščena vratica, a je bila po prvi vožnji še dovolj blizu najboljše štirideseterice, ki je vodila na nedeljsko tekmo. Tudi v drugo sta obe nastopili zelo nezbrano, prejeli 56 kazenskih sekund in sanj o dobri uvrstitvi je bilo konec. Tako je po vodi splavala tudi olimpijska norma, ki sta si jo želeli priveslati in Sloveniji zagotoviti kajakašico na OI v Pekingu. Najboljša je bila branilka naslova Slovakinja Jana Dukatova . Dve sekundi za njo je zaostala njena reprezentančna kolegica Elena Kaliska, treja pa je bila Nemka Mandy Planert.

V petek bodo na sporedu moštvene vožnje. Slovenija bo imela močno orožje v kategoriji kajakašev, čeprav bodo morali biti Dejan Kralj , Peter Kauzer in Jure Meglič nekoliko natančnejši kot v kvalifikacijah. V konkurenci kanuistov bodo nastopili Jošt Zakrajšek , Dejan Stevanovič in Simon Hočevar .

REZULTATI
C2
1. Kay Simon/Robby Simon NEM 207,38
2. Jaroslav Volf/Ondrej Štepanek ČEŠ +0,95
3. Peter Hochschorner/Pavol Hochschorner SVK +2,33
17. Nejc Višnar/Urban Jarc SLO +16,83

K1ženske
1. Jana Dukatova SVK 203,07
2. Elena Kaliska SVK +2,06
3. Mandy Planert NEM +3,46
46. Nina Mozetič SLO +126,25
52. Urša Kragelj SLO +184,26
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.