Šport
14 ogledov

Kakovostnejši od Tunizije

Košarkarji in navijači si vsekakor želijo domačega prvenstva. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V prvi tekmi svetovnega prvenstva se bo Slovenija v soboto (skupina B) ob 15.30 uri pomerila s Tunizijo. Na našem Facebook profilu vam ponujamo napoved izida. Če boste natančni, ne boste praznih rok.

Vseh dvanajst slovenskih reprezentantov je zdravih in pripravljenih na boj. Kapetan Jaka Lakovič je poudaril, da vsi komaj čakajo, da se prvenstvo začne: "Na zadnjem treningu sledi še tista zadnja priprava za Tunizijo in potem gre zares. Komaj čakamo!" So v slovenskem taboru za prvega tekmeca v Istanbulu skovali kakšno posebno taktiko? "Ne, nimamo nič posebnega. Moramo vzpostaviti prvi kontakt. Moramo biti zelo agresivni. Tunizija je taka ekipa, da če ji dovoliš, se lahko razleti v napadu. So dobri strelci, veliko igrajo na met z razdalje. Malo imajo igre pod košem. Na tekmi mora biti ključ do zmage naša obramba in nadzor nad njihovim skokom v napadu. Če bomo to naredili, se nimamo česa bati," je še povedal član Barcelone.

Tekma se bo pričela ob 15.30 po slovenskem času, v neposrednem prenosu pa si jo lahko ogledate tako na TVS 2 kot na Šport TV.

Podobno razmišlja tudi selektor Memi Bečirović, ki je potrdil, da se fantje dobro počutijo: "Ni nobenih težav. Občutki pred začetkom so dobri. Prvi nasprotniki Tunizijci dobro mečejo za tri točke, dobro se tudi gibljejo brez žoge. Pozorni moramo biti na njihova vtekanja. Moramo jim vsiliti naš ritem, igrati našo igro. Moramo odigrati čvrsto v obrambi in doseči čim več lahkih košev. Kakovost je na naši strani."

Najbolje dvorano Abdi Ipekci, ki bo gostila tekme skupine B, pozna Boštjan Nachbar, ki je zadnjo sezono preživel v Turčiji. "Doslej je vse v redu. Upam, da bo dvorana polna, da bo največ slovenskih navijačev. V polni dvorani je igrati vedno poseben užitek, upam, da bo tudi tukaj tako. Tudi sicer naša reprezentanca bolje igra v polni dvorani ko v prazni."

Tunizijci: Slovenija je boljša

Afriški tekmeci so po petkovem treningu s spoštovanjem govorili o slovenski izbrani vrsti. Najvišji mož Tunizije, 216 cm visoki Salah Mejri (prav njega bodo Slovenci najbolj poizkušali obremeniti z osebnimi napakami) je tako povedal: "ZDA, Slovenija in Brazilija so za nas premočne ekipe v tem trenutku. Zmage v teh tekmah ne morem napovedati, bomo pa pustili srce na igrišču. Za nas bosta najpomembnejši tekmi proti Hrvaški in Iranu. Če zmagamo, bi se lahko uvrstili v osmino finala!" Glavni igralec moštva in po besedah selektorja Adela Tlatlija tudi srce tunizijske reprezentance je 198 cm visoki Amine Rzig, ki igra na položaju krila in krilnega centra. Lani je na Afriškem prvenstvu dosegal več kot 16 točk na tekmo in bil izbran v prvo peterko tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.