Šport
2425 ogledov

Kakšen ukrep: tekmo so edini v državi morali odigrati z maskami

rokomet, koronavirus youtube
Odigrana je bila prva tekma z maskami.

Medtem ko v Sloveniji športniki opozarjajo na ukrep, ki je Cedevito Olimpijo kot edini klub v Eurocupu prikrajšal za igranje košarke in posledično prinesel poraz za zeleno mizo, so se posebnemu statusu morali v Španiji podrediti tudi rokometaši klubov Ademar Leon in Sinfin. Igralci so morali tekmo odigrati z maskami na obrazih.

To je bila sicer edina tekma v španskem prvenstvu, ki je bila odigrana na takšen način, saj so v pokrajini Leon uvedli nekoliko strožje ukrepe v primerjavi z ostalim Pirenejskim polotokom. Maske so rokometaši sicer večinoma nosili pod nosom, ampak oblast v omenjeni pokrajini je očitno prepričana, da bo to preprečilo okužbe z novim koronavirusom.

Rokometaši so bili zaradi obveznega nošenja mask nejevoljni, trener Ademar Leona Manolo Cadenas pa je zahtevo po nošenju mask označil za absurdno.

Tudi številni ostali rokometaši v Španiji so na twitterju podali svoje mnenje o ukrepu. Rokometaš Barcelone Casper Urlich Mortensen, soigralec Slovencev Blaža Janca, Jureta Dolenca in Domna Makuca, je svoje nestrinjanje izrazil kar z zgovornimi čustvenčki (emojiji).

Tekmo si je v živo ogledalo okoli 700 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice