Šport
47 ogledov

Kamenica na klopi Zagreba

Kasim Kamenica main SAD Žurnal24 main
Nekdanji selektor slovenske moške rokometne reprezentance Kasim Kamenica bo novi trener Zagreba, danes poročajo hrvaški spletni mediji.

Izkušeni 62-letni Kasim Kamenica je ekipo Zagreba že vodil med leti 1988 in 1991, z mladinsko reprezentanco Jugoslavije pa je leta 1987 osvojil naslov svetovnega prvaka. V zadnji sezoni je Kamenica vodil makedonski Pelister iz Bitole.

Do konca sezone bo zagrebške rokometaše še vodil Slavko Goluža, ki bo v prihodnji sezoni vodil rokometaše slovaškega Tatrana iz Prešova. Goluža je sicer tretji trener, ki v letošnji sezoni vodi Zagrebčane, pred njim sta jih vodila selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović in nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško Silvio Ivandija.

Kamenica, ki bo uradno predstavljen v petek, ob 11. uri, se po 26 letih vrača v klub, s katerim je bil državni prvak nekdanje Jugoslavije, nato pa je bil najboljši tudi v hrvaškem državnem prvenstvu. Velik pečat je pustil tudi v slovenskem rokometu, saj je s Prulami 67, leta 2002 prekinil prevlado Celja Pivovarne Laško in bil z njimi slovenski državni prvak, v naslednji sezoni pa se je s Prulčani prebil do polfinala lige prvakov. Kamenica je v Sloveniji dve leti vodil tudi celjske rokometaše, bil pa je tudi selektor slovenske moške izbrane vrste.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.