Šport
16 ogledov

Kamenica prihaja v Velenje

Kasim Kamenica bo z ekipo iz Našic tekmec velenjskega Gorenja. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Opravili so žreb tretjega kola pokala EHF. Slovenski podprvak Gorenje Velenje se bo pomeril s hrvaškim moštvom Nexe Našice, ki ga vodi stari znanec slovenskega rokometa Kasim Kamenica.

Na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju so opravili žreb tretjega  kola v pokalu EHF, na njem pa je od slovenskih klubov sodeloval le Gorenje Velenje. Slovenski podprvak se bo pomeril s hrvaškim moštvom Nexe Našice, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor ter trener Celja Pivovarne Laško Kasim Kamenica. Prva tekma bo 20. ali 21. novembra v Sloveniji, povratna pa 27. ali 28. novembra na Hrvaškem.

"Zavedam se, da so Našice kakovostna zasedba. Po vseh kriterijih je to druga najmočnejša ekipa na Hrvaškem, z dobrimi posamezniki in trenerjem, ki odlično pozna slovenski rokomet," je razplet dunajskega plesa kroglic uvodoma komentiral prvi strokovni mož velenjske zasedbe Branko Tamše in dodal: "Za zdaj o našem mednarodnem tekmecu ne razmišljam, saj sta dvoboja na sporedu v drugi polovici novembra. Jasno pa je, da nas čakata dve težki, zanimivi in negotovi tekmi, na katerih bo štel vsak gol."

Rokometaši iz Šaleške doline so na začetku septembra nastopili na posebnem kvalifikacijskem turnirju za nastop v Ligi prvakov. V nemškem Karlsruheju so osvojili zadnje mesto, potem ko so izgubili z danskim Bjerringbro-Silkeborgom, nemškim Rhein-Neckar Löwnom in španskim Ademarjem iz Leona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.