Šport
14 ogledov

Kamerunci se že poslavljajo

1/25
Žurnal24 main
Danski nogometaši so v drugem kolu vpisali prvo zmago na svetovnem prvenstvu. Nicklas Bendtner & Co. so z 2:1 odpravili Kamerunce, ki se tako po dveh tekmah že poslavljajo od SP.

Tekmo dveh v prvem kolu poraženih ekip sta Kamerun in Danska začela z veliko mero energije, ki se je pokazala v ritmu in teku. Nekaj boljši začetek so Kamerunci nadgradili z zadetkom v deseti minuti. Pierre Webbo je ob zaspani danski obrambi sredi kazenskega prostora našel Samuel Eto'oja, ki je zabil za vodstvo Kameruna. Po začetnem šoku so Danci kmalu dali vedeti, da jih gol zanima v najklrajšem možnem času. Dejaven je bil predvsem Dennis Rommendahl na desni strani. In ravno on je v 33. minuti poslal duhovito podajo po tleh v kamerunski kazenski prostor, kjer je Nicklas Bendtner žogo ob napaki tokrat kamerunske obrambe z lahkoto potisnil v mrežo. To pa še niti pod razno ni bilo vse – do odmora smo videli še vrtiljak priložnosti na obeh straneh, Eto'o pa je zadel celo okvir vrat.

Čeprav je Kamerun postal prvo moštvo, ki se lahko dokončno poslovi od osmine finala po dveh kolih, je selektor Paul Le Guen odločno zatrdil, da ne bo odstopil.

Drugi del je prinesel danski probrat. Ključni trenutek se je zgodil v 61. minuti. Pierre Webbo je za Kamerunce zapravil lepo priložnost po strelu z obrata v srcu kazenskega prostora. Dancev ni bilo treba prositi za protinapad. Po desni je potegnil Dennis Rommedahl, obrnil svojega branilca in z levico poslal žogo v mrežo. Kamerun je na vse kriplje skušal izenačiti, a ni bil dovolj konkreten ter se tako po dveh kolih zanesljivo poslavlja od SP.

SP v JAR, skupina E, drugo kolo:


Danska : Kamerun 2:1 (1:1)
Eto'o (10); Bendtner (33), Rommedahl (61)

Nizozemska : Japonska 1:0 (0:0)
Sneijder (53)

Lestvica: 1. Nizozemska 6 točk, 2. Japonska 3, 3. Danska 3, 4. Kamerun 0

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.