Šport
23 ogledov

Kanadčani poraz prenesli po balkansko

Navijači Vancouver Canucks so se po porazu znesli nad avtomobili v središču mest
1/26
Reuters
Po porazu na odločilni sedmi finalni tekmi hokejske lige NHL proti Boston Bruins z 0:4 so navijači Vancouver Canucks razgrajali in zažigali avtomobile v središču mesta.

Boston Bruins so prvič po 39 letih spet osvojili Stanleyjev pokal, medtem ko Vancouver Canucks še vedno čakajo na svoj prvi naslov. Vancouver je izgubil tudi finale leta 1994 proti New York Rangers, Kanadčani pa naslov čakajo že od leta 1993, ko je nazadnje vrh lige NHL zasedel Montreal.

Razočaranje Kanadčanov in predvsem navijačev Vancouvra je bilo po odločilni sedmi tekmi finala še toliko večje. Po porazu z 0:4 proti Boston Bruins se jih je več kot 100 tisoč zbralo v središču mesta, ki je lani gostilo zimske olimpijske igre. Sicer miroljubni Kanadčani so razkrili svoj temperament in pod vplivom alkohola razbijali ter zažigali parkirana vozila. Navijači so metali steklenice v velike televizijske ekrane v mestu in tako izražali jezo nad porazom. Plameni gorečih avtomobilov so se dvigali več metrov v zrak, kar je zelo spominjalo na leto 1994, ko so Canucks izgubili.

Razočaranje nad razgrajanjem je po tekmi izrazil tudi kapetan Vancouvra Henrik Sedin, ki je ob zmajevanju z glavo dejal: "Ta provinca in mesto sta lahko ponosna na svoje hokejsko moštvo in na vse hokejiste!" Načelnica policije Jana McGuinness, ki je s kolegi in gasilci množico poskušala pregnati od gorečih avtomobilov, pa je za televizijo CTV dejala: "Veliko razočaranje za vse je, da gledamo tak vandalizem. Aretirali smo veliko ljudi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.