Šport
52 ogledov

Kanadčani s skrivnostnimi superdresi

justin kripps bob olimpijske igre soči EPA
Kanadski hitrostni drsalci so zelo optimistični zaradi svojih novih dresov, za katere menijo, da bi jim lahko prinesli zlato kolajno.

kanada drsanje dresi soči olimpijske igre | Avtor: Reuters Reuters
"Ne morem veliko izdati, ker je skrivnost. Majhne razlike med različnimi ekipami veliko prispevajo k rezultatu. Novi dresi so sicer osnovani na aerodinamičnosti materiala," je dejal dobitnik dveh zlatih medalj v Vancouvru Charles Hamelin.

Jezerškova ponosna na svojo spolno usmerjenost

Slovenska smučarska tekačica Barbara Jezeršek kljub dejstvu, da tekmuje v državi, ki ni prijazna do lezbijk in gejev, ponosno razkazuje svojo spolno usmerjenost. Ob štartni številki, ki jo je nosila na sobotni tekmi v skiatlonu, je imela namreč napisano "sLOVEnia power".

Bradati bob tekmovalci

Kanadski tekmovalec v spustu z bobom Justin Kripps verjame v močan motivacijski razlog, da si skupaj s svojimi sočlani ekipe pušča brado na olimpijskih igrah. "Menimo, da bolje predstavlja kulturo boba v Kanadi kot pa gladko obrita lica," je dejal.

Patriotska manikura

Nemška alpska smučarka Maria Höfl-Riesch, ki je doslej v svoji karieri osvojila dve olimpijski kolajni, si je za tokratne olimpijske igre v Sočiju omislila posebno patriotsko-olimpijsko manikuro. Nohte ji krasita nemška in olimpijka zastava.

maria höfl riesch manikura olimpijske igre soči | Avtor: EPA EPA


Verski obredi potekajo v ločenih sobah

Tekmovalcem na olimpijskih igrah v Sočiju bodo za duhovno oporo na voljo kleriki pravoslavne, katoliške, protestantske, muslimanske, judovske, budistične in hindujske vere.

Novost tokratnih olimpijskih iger je, da bodo v olimpijskih vaseh imeli ločene sobe za obrede, medtem ko so se doslej menjavali v eni sobi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.