Šport
31 ogledov

Kanadčanka Bouchard toži ameriško teniško zvezo

Eugenie Bouchard, US Open, poškodba, padec v slačilnici EPA
Teniška igralka Eugenie Bouchard je med odprtim prvenstvom v ZDA doživela padec v slačilnici in zato morala predati tekmo v osmini finala. Sedaj zaradi padca toži ameriško teniško zvezo.

Teniška igralka Eugenie Bouchard je v lanski sezoni uspešno prodrla med najboljše igralke na svetu, čeprav je štela le dvajset let. Na lestvici ATP je za nekaj časa zavzela peto mesto. Letošnja sezona za Kanadčanko zaenkrat ni bila tako uspešna in se nepričakovano popolnoma prekinila zaradi padca v slačilnici v New Yorku.

Sedaj 21-letna je po teniškem dvoboju za osmino finala pri odprtem prvenstvu v ZDA, ki ga je uspešno dosegla, spodrsnilo v slačilnici. "Spodrsnilo mi je zaradi gladke, meni tuje in nevarne substance, zato sem se morala predati v osmini finala," je povedala Bouchard.

V osmini finala US Open je Bouchardovo čakal dvoboj z Roberto Vinci, a je s solzami v očeh zaradi pretresa možganov po padcu zapustila igrišče.

Sedaj se je mlada Kanadčanka odločila, da bo tožila Ameriško teniško zvezo, ker ni poskrbela za varnost v slačilnici, saj še vedno čuti posledice padca. Tako je nastopila na odprtem prvenstvu na Kitajskem, ampak morala tudi tam dvoboj zaključiti spet predčasno. "Mislila sem, da sem spet zdrava, a simptomi po pretresu možganov so se vrnili," je takrat povedala Bouchardova. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.