Šport
13 ogledov

Kanadčanke in Slovenke prepričane o zmagi

Po dvoboju v Lukni zdaj Slovenke čaka še dvoboj v Kopru. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Kopru zavzeto vadita ženski teniški reprezentanci Kanade in Slovenije, ki se bosta konec tedna na Bonifiki pomerili za obstanek v svetovni skupini pokala Fed.

Glede na to, da pred tekmo v obeh taborih pričakujejo zmago, se slovenskim ljubiteljem tega športa v soboto in nedeljo obeta izredno napet dvoboj. "Naš cilj je zmaga. To nikakor ne bo lahko, a moramo se skoncentrirati na svojo igro in mislim, da naša kvaliteta ni sporna. To, kar vidim na treningih, je veliko boljše kot pred dvobojem z Nemčijo v Mariboru," pred tekmami pravi vodja slovenske vrste Iztok Božič, ki računa tudi na dejstvo, da se bodo Slovenke bolje znašle na pesku, dodatna prednost pa bi bil tudi močnejši veter.

Podlaga in pogoji so naša prednost, a tudi one so pametne in bodo reagirale, a me smo tukaj že kar nekaj časa in smo se lahko prilagodile. Če bodo prišli še gledalci, bo to nekaj posebnega.
Polona Hercog
Kapetan ekipe ni mogel prehvaliti pogojev, ki so jih slovenskim dekletom zagotovili v Kopru, dodaten optimizem pa mu zbuja vzdušje v ekipi in dejstvo, da so vsa dekleta zelo zavzeta in predvsem zdrava. "Mislim tudi, da takšnih pogojev kot tukaj še nismo imeli, takšne količine igrišč in toliko sparing partnerjev," je še dejal Božič, ki z dekleti zdaj čaka le še Katarino Srebotnik, ki zaradi nastopa v ameriškem Charlstonu nekoliko zamuja s prihodom na priprave.

Glavni slovenski adut je tudi v dvoboju s Kanado Polona Hercog, ki ne glede na nekaj slabših nastopov računa s slovensko zmago. Čeprav uvod v sezono ni bil najboljši, računa, da bo s španskim trenerjem Martinom Vilarjem kmalu našla pot do novih uspehov: "Dobila sem velik zagon. Dobro me zna motivirati in mislim, da prav potrebujem nekoga, ki me zna motivirati in vsaj za zdaj gre vse po načrtih. Zdaj me čakajo najpomembnejši turnirji na pesku, seveda pa je po nekaj porazih treba delati tudi na psihi in kakšna zmaga bi pripomogla k samozavesti."

Imamo velik rešpekt, ne razumite me narobe, a vseeno mi je, katere tri dvoboje bomo dobili. Enostavno moramo zmagati na treh tekmah.
Sylvain Bruneau
Seveda pa se Hercogova zaveda, kako močne so Kanadčanke in da pot do uspeha ne bo lahka: "Igrati moramo stoodstotne, napadalno, pametno in mislim, da so naše možnosti zelo velike." O vplivu razmer, peska in vetra pa: "Podlaga in pogoji so naša prednost, a tudi one so pametne in bodo reagirale, a me smo tukaj že kar nekaj časa in smo se lahko prilagodile. Če bodo prišli še gledalci, bo to nekaj posebnega, posebej tukaj ob morju, kjer je vedno posebna atmosfera."

Kanadski selektor Sylvain Bruneau ima več težav, saj mu manjka druga igralka Aleksandra Wozniak. Kljub temu je optimističen. "Pričakujem tesen dvoboj. Slovenija je močna ekipa, a Kanada tudi, zato pričakujem tesen izid," pravi Kanadčan, ki seveda ni razkril, katera igralka bo zaigrala na drugi poziciji in kdo v dvojicah, pa tudi ne, kakšni so načrti Kanade, katere tri dvoboje naj bi dobila: "Imamo velik rešpekt, ne razumite me narobe, a vseeno mi je, katere tri dvoboje bomo dobili. Enostavno moramo zmagati na treh tekmah."

Velikih skrivnosti v obeh taborih ni, obe ekipi optimistično pričakujeta tudi petkov žreb v Pretorski palači, ki bo razkril natančen razpored tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.