Šport
24 ogledov

Kanadski derbi pripadel Montrealu

Darren Dietz montreal canadiens Profimedias
V noči na ponedeljek je bila onkraj luže le ena tekma severnoameriške hokejske lige NHL.

V kanadskem derbiju sta pomerili ekipi Ottawa Senators in Montreal Canadiens, zmage s 3:1 so se veselili gostje. Tomaš Plekanec je gol senatorjev zadel dvakrat, debitant v golu Montreala Mike Condon pa je zbral 20 obramb.

Plekanec je oba gola dal v prvi tretjini, v drugi tretjini je rezultat znižal Jean-Gabriel Pageau, končni izid je postavil Torrey Mitchell. Na drugi strani ledene ploskve je bil v golu še en debitant, Matt O'Connor je v statistiko vpisal 31 obramb.

Condon in O'Connor sta prva vratarja, ki sta debitirala v ligi NHL na isti tekmi po 14. oktobru 1967.

"Bilo je navdušujoče, menim, da so fantje odigrali izjemno tekmo. Pred zadnjo tretjino so na naš gol streljali kakšnih 15-krat, nato so imeli le pet ali šest priložnosti, zato je bilo moje delo lahko," je po tekmi razložil eden do junakov Montreala Condon, ki si je prislužil pohvale trenerja Michela Therriena: "Condon je ubranil nekaj ključnih strelov v pravem trenutku. To je počel že med treningi, igral je dobro in bil pomemben del zmage."

"Dlje kot je trajala tekma, bolje in bolje sem se počutil. Želel sem zmage. Bil je dvoboj med mano in Condonom. Čaka me še nekaj dela, toda počutil sem se dobro in menim, da sem bil dober," pa je dejal O'Connor.

Liga NHL, izidi:

Ottawa Senators : Montreal Canadiens 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.