Šport
22 ogledov

Kanalec in Jesenice v boj za obstanek v ligi Ebel

navijači acroni jesenice tilia olimpija finale Boštjan Tacol
Jeseniški hokejski klub ima spet predsednika. V tej vlogi je znova Slavko Kanalec, ki je sicer januarja s te funkcije odstopil. Na današnjem občnem zboru na Jesenicah so člani kluba najprej potrdili njegov odstop, nato pa ga na novem glasovanju spet izbrali za predsednika. Nova sta še dva člana upravnega odbora in celoten nadzorni odbor.

Jeseniški klub, ki se je znašel v precej nezavidljivem položaju, negotovo pa je tudi nadaljnje sodelovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu, ima od danes spet predsednika s polnimi pooblastili. V stari-novi vlogi je Kanalec, potem ko so v klubu v drugem poskusu vendarle izvedli občni zbor. Prvi poskus pred 14 dnevi se je namreč končal že po desetih minutah zaradi nesklepčnosti, tokrat pa so zbor izpeljali v celoti in med drugim ob izvolitvi novega predsednika potrdili še zamenjavo nadzornega odbora in nova člana upravnega odbora ter sprejeli finančno poročilo za leti 2010 in 2011, ki izkazujeta dvoinpolmilijonski minus v klubski blagajni.

Začetek sicer ni bil najbolj spodbuden, saj je bilo ob napovedani uri prisotnih le 18 od 41 članov s pravico glasovanja. Po polurnem čakanju je bilo število članov 19, kar je po klubskem statutu zadostovalo za sklepčnost. Še pred začetkom dela organov zbora je nekdanji predsednik kluba Slavko Ažman z nagovorom opozoril prisotne, da ni več šale ter da morajo vsi poprijeti za rešitev jeseniškega hokeja, ki je poleg železarstva zaščitni znak mesta.

Finančno poročilo je razkrilo, da sta se tako leto 2010 kot 2011 končala z rdečimi številkami, po koncu zadnjega je minus v blagajni znašal 2.650.000 evrov.

Svoje poročilo o štiriletnem delu je podal tudi Kanalec in v njem izpostavil, da se je njegova kalvarija s klubom začela že novembra 2008. Stopnjevalo pa se je v zadnji sezoni in januarja, ko je zaradi različnih pritiskov tudi odstopil. "Ta trenutek ni nič bolj resno kot pred štirimi leti, le da se takrat tega nismo zavedali," je dejal Kanalec. Po njegovem poročilu so glasovali o odstopu ter ga s 14 glasovi tudi potrdili.

Članica nadzornega odbora Božena Ronner je podala pojasnila, zakaj se je nadzorni odbor odločil za odstop – predvsem zaradi onemogočanja dela tega organa v klubu –, na glasovanju o odstopu pa so nato prisotni potrdili tudi tega z vsemi 19 glasovi.

Na pobudo članov so nato tedaj že odstopljenega predsednika Kanalca vprašali, ali sprejema novo kandidaturo za to mesto, po njegovi privolitvi pa so o tem predlogu tudi glasovali. Kanalec je tokrat dobil 16 glasov podpore in spet postal predsednik kluba.

Na njegov predlog so nato potrdili še nova člana upravnega odbora Iztoka Šimnica in Braneta Žiberno. Nov pa je tudi nadzorni odbor kluba, v katerem so po nekaj zapletih pri glasovanju zdaj Blaž Jasnič, Stane Sedlar, Zvone Kramar, Mario Ivankovič in Anže Pogačar.

"Samo en skupen cilj imamo. Ta hokej moramo obdržati. Ne smemo imeti lepe dvorane, v kateri se bodo 'jagale' podgane. Osredotočiti se moramo na fante tamle v zadnji vrsti, ki si zaslužijo, da igrajo v ligi na njihovi ravni," je nato v nagovoru v novi predsedniški funkciji dejal Kanalec.

Na izvolitev starega-novega predsednika pa se je odzval častni član kluba Nebojša Stojakovič, ki je napovedal, da je bila ta skupščina njegova zadnja ter da ga v klubu ne bodo več videli, predsednika pa je povprašal o luči na koncu predora, o kateri je Kanalec govoril že pred štirimi leti, ta predor pa se je po mnenju Stojakoviča bodisi podaljšal ali pa v njem zdaj vidijo vlak.

Po končanem zboru je Kanalec v pogovoru s sedmo silo priznal, da v tem trenutku še nima v roki bančnih garancij za 50 tisoč evrov, kar je prvi pogoj vodstva lige Ebel za sodelovanje, a obljubil, da bo na bližnjem sestanku z vodilnimi v tem tekmovanju naredil vse, da klub obdrži v ligi. "Naredite vi mediji akcijo za 50 tisoč evrov, pa naj mi nekdo prinese garancijo, to je osnoven pogoj. Naj se izkaže junak, ker je toliko teorij o tem, kaj je nujno potrebno. Naj mi prinese preprost bel papir formata A4, na katerem piše, da se denarna sredstva črpajo s tega računa," je med drugim o finančnem položaju kluba dejal Kanalec.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 16:01 22.maj 2012.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super igra manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se rokomet,kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.