Šport
38 ogledov

Kane učinkovit na 26. zaporedni tekmi

patrick kane crawford chicago blackhawks EPA
Hokejisti New York Islanders nadaljujejo s serijo dobrih rezultatov v severno-ameriški profesionalni hokejski ligi. Proti sosedom iz New Jerseyja so že na deseti zaporedni tekmi osvojili vsaj točko, tokrat so slavili s 4:0.

Junak dvoboja je bil češki branilec Marek Zidlicky, ki je dosegel dva gola, in sicer prvega v prvi ter zadnjega ob koncu druge tretjine. Pri otočanih branilec ni dosegel dva gola že od marca leta 2011, ko je enak dosežek uspel Andrewu MacDonaldu.

"Končno nam je uspelo rešiti tekmo pred končnico. Prav dober občutek je nadzirati rezultat praktično vso tekmo in se ne bati do zadnjih sekund," je dejal kapetan New Jerseyja John Tavares, ki je že v prvi tretjini dosegel gol za 2:0, na 3:0 pa je povišal Matt Martin. Domači vratar Thomas Greiss je ubranil 27 strelov in prvič po skoraj dveh letih ostal nepremagan. New Jersey je z dvema točkama na lestvici prehitel svoje mestne tekmece, ekipo Rangers, v metropolitanski skupini za točko zaostaja le še za Washingtonom.

Z istim izidom kot New Jersey je v domači dvorani zmagal tudi aktualni prvak Chicago, njegova žrtev je bil Vancouver. Če je bila tekma v New Jerseyju praktično odločena že po dveh tretjinah, si jo je Chicago zagotovil šele v drugem delu zadnje tretjine, dva gola je dosegel v zadnje pol minute. Najučinkovitejši igralec lige Patrick Kane je že na 26. zaporedni tekmi v statistiko vpisal vsaj točko, tokrat je bil podajalec pri prvem golu.

Zmago v gosteh pa so zabeležili hokejisti Colarada, s 3:1 so bili uspešni v St. Louisu. Največ zaslug za to ima vratar Semjon Varlamov, ki je ubranil 42 strelov, kar je njegov najboljši dosežek v letošnji sezoni.

Liga NHL, izidi:

New York Islander : New Jersey Devils 4:0
St. Louis Blues : Colorado Avalanche 1:3
Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 4:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.